Platt fall för Sävehof

Sävehofs herrar förlorade idag hemmamatchen mot Drott med 21-28 (9-17). Inte mycket stämde för killarna idag samtidigt som Drott gjorde en riktigt bra bortamatch och var effektiva. Grabbarna kan dock känna sig ganska nöjda med uppryckningen i andra halvlek då man under ett tag var nära att vända matchen.

Sävehof får en riktigt bra start på matchen och Jesper Nielsen sätter 1-0 redan efter 30 sekunder. Det var dock enda gången som Partille-laget ledde i denna match. Drott tar över matchen mer och mer men i målprotokollet är det jämnt fram tills den fjortonde minuten. Vid ställningen 7-8 svarar dock gästerna från Halland för ett ryck som sedan visar sig vara matchavgörande. På de tio nästföljande minuterna svarar för man sju mål och drar då iväg till en ledning med 15-8. Sävehof kommer inte in i matchen något mera under halvleken och Drott går till pausvila som ledare med 17-9.

Nu hoppades i stort sett alla i Partillebohallen att Sävehof skulle ta sig samman och göra match av det här igen. Underläge med åtta bollar är förstås svårt att hämta upp men man kan aldrig känna sig säker i handboll och det kan gå riktigt fort att vända på steken. Drott ville dock annat och redan efter fem minuter av halvleken har man gått ifrån och leder med elva bollar. Nu känns ju matchen förstås avgjord men Sävehof fortsätter att kämpa och äter sig in i matchen mer och mer. Och det börjar även ge lite utdelning framåt.

Med sex minuter kvar av kampen har man hämtat in en del av underläget och ligger nu endast under med fem mål, 18-23.
Men det är naturligtvis för lite tid kvar för att kunna vända på matchen och Drott vinner till slut med 28-21 och får med sig de två poängen hem till Halmstad. Sävehof visade ändå att det finns bra moral i laget då man fortsatte att kämpa trots det stora underläget i matchen. Det är ett gott tecken och kan bli väldigt mycket värt senare under säsongen. Bästa målskytt var Victor Fridén med sju mål men han och hela Sävehof överglänstes idag av den storspelande Gunnar Stein Jonsson i Drott som sköt tio mål och låg bakom väldigt mycket av sitt lags offensiva spel.

Mikael Franzén var inte nöjd med lagets spel och tycker att det känns skönt att det är match igen på fredag:
– Vi genomför en usel första halvlek, kommer visserligen upp lite spelmässigt i andra men vi förlorar tyvärr rättvist idag. Det känns trist att inte kunna bjuda till bättre när det är över 1300 personer på läktarna. Nu ska vi träna bra under veckan innan fredagens bortamatch mot Aranäs. Då ska vi bevisa att vi är väldigt mycket bättre än vad vi framstod som ikväll.

IK Sävehof – HK Drott Halmstad 21-28 (9-17)
IK Sävehof: Robert Johansson 1, Michael Apelgren 3, Jesper Nielsen 2, Victor Fridén 7, Tobias Johansson 1, Tobias Albrechtson 1, Eric Forsell-Schefvert 3, Emil Berggren 3.
HK Drott Halmstad: Daniel Lindgren 4, Philip Stenmalm 1, Michael Mattsson 1, David Löfgren 6, Magnus Persson 3, Christoffer Johansson 3, Gunnar Stein Jonsson 10.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..