Sävehof besegrade Skövde

IK Sävehof närmar sig seriesegern med stormsteg. Damerna vann i dag borta mot Skövde HF med 32-22 (16-11) och befäster sin förstaplats.

Sävehof öppnar starkt och tar omedelbart ett grepp om initiativet. När tio minuter spelats leder gästerna med fem bollar, 7-2. Skövde har däremot inga planer på att vika ned sig utan jobbar hårt för att hålla jämna steg med sina motståndare.

Partille-klubben har en kort stund ett försprång på hela nio bollar, 13-4, men Skövde får igång sin offensiv under halvlekens slutskede. Hemmalaget krymper marginalen till fem mål, 16-11, då 30 minuter avverkats.

Sävehof fortsätter att kontrollera händelserna och ger egentligen aldrig Skövde någon möjlighet att skaka fram spänning. Tabellfemman, som visat en uppåtgående trend på sistone, kämpar och försöker, men förmår inte att hota bortalaget i någon större utsträckning.

Sävehof vinner till sist med tio bollar, 32-22, och tar sin 19:e raka seger i elitseriespelet.

– I dag är vi bra när vi bestämmer oss för det. Det är positivt att vi kunde spela runt och att många fick chansen, säger Henrik Signell.

Skövde HF – IK Sävehof 22-32 (11-16)
Målskyttar:
Skövde: Maja Ericsson 5, Stina Karlsson 4, Julia Ehn 3, Malin Hanold 3, Nora Jakobsson Van Stam 2, Linnea Martinsson 2, Mikaela Johansson 1, Sara Johansson 1, Malin Håkansson 1.
Sävehof: Jenny Alm 7, Ida Odén 6, Jamina Roberts 5, Jenny Wikensten 3, Edijana Dafé 3, Hanna Fogelström 2, Frida Tegstedt 2, Elin Karlsson 2, Elin Enhörning 1, Louise Sand 1.

Utvisningar: SHF: 3X2 IKS: 1X2
Domare: Göran Jonsson / Henrik Mäkinen