Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Hallby

SÄVEHOF BESEGRADE KUNGÄLV

Efter gårdagens förlust var det på torsdagskvällen dags för ny match i Partille Arena. För motståndet stod allsvenska Kungälvs HK och det blev gulsvart seger med 31–29.
– Det gäller att testa det mesta nu så att vi får svar på vad vi är duktiga på, konstaterade huvudtränare Michael Apelgren efter matchen.

Det var gästerna som inledde målmässigt bäst och kom upp i en tremålsledning efter tio minuters spel. Särskilt lång tid dröjde det dock inte förrän det försprånget var uppätet och lika-läget var återetablerat. Redan i det skedet av matchen skulle Sävehof dock inte ta sig hela vägen förbi. Istället fortsatte det att skilja en-två bollar mellan lagen till Kungälvs favör.
– Det är mycket som är nytt och det ska man ha respekt för. Det viktigaste är att vi får svar, utvecklar oss och lär känna varandra i matchsituationer, sade Michael Apelgren.

Nästa kvittering stod Henrik Tilstedt för. Nyförvärvet var målbäst under onsdagen och precis som då, visade vänstersexan upp effektivitet i avsluten denna kväll. Det var även Tilstedt som till slut tog upp Sävehof i ledning för första gången i matchen – med en minut kvar av halvleken gjorde han sitt sjunde, och lagets 16:e, för matchen.

I paus var ställningen 17–16 till Sävehof och ledningen utökades när Oskar Davidsson dunkade in 18–16 via ribban i inledningen på den andra halvleken. I det här skedet av matchen etablerade laget på allvar ett övertag som skulle visa sig vara resultatmässigt avgörande.

Kungälv lyckades förvisso kvittera till 26–26 med drygt tio minuter kvar att spela, men snabbt återtogs ledningen och i slutändan blev det seger med 31–29. Därmed plockade Sävehof försäsongens första vinst.
– Vi är väl ungefär på samma ställe som vi var i går. Det är massor saker kvar att jobba med, men alla visar bra attityd och vi blir bättre och bättre för varje dag.
– Jag är mest nöjd med att vi hela tiden har en vilja att ta åt oss av det taktiska. Sedan förstår jag att det blir väldigt mycket och då kommer det ta lite tid, men det är gott att se, avslutade Apelgren.

Sävehofs målskyttar
Jonathan Edvardsson 8
Henrik Tilstedt 7
Sebastian Karlsson 5
Oskar Davidsson 3
Gustaf Wedberg 2
Eric Westergren 1
Adam Blanche 1
Felix Möller 1
Gzim Salihi 1
Pontus Brolin 1
Emil Berlin 1

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..