Handboll, Elitserien,  SŠvehof - Hammarby

SÄVEHOF BESEGRADE ETT TUFFT HIF KARLSKRONA PÅ BORTAPLAN

Det är Karlskrona som börjar matchen bäst av lagen och tar ledningen med 3-1 efter tre minuter och Sävehof har inte kommit igång i matchen.

Men när det gått nästan 10 minuter in i matchen vaknar Sävehof till och kommer allt närmare Karlskrona och man följs åt med ett jämnt steg fram till den 19:e minuten där Karlskrona tar en timeout.

Efter timeouten gör hemmalaget två snabba mål och är i ledningen igen men inte allt för länge då gästerna kommer tillbaka ytterligare en gång.

Men så i den 27:e minuten drar Karlskrona ifrån igen och man har nu tagit ledningen med tre mål.

Man går då till halvlek med resultatet 16-13.

I den andra halvleken är det Karlskrona som inleder halvleken med mål framåt och har ett litet grepp för en liten stund. Sävehof kämpar sig tillbaka men drabbas av en utvisning i den 36:e minuten och man spelar med en man kort på banan.

Bortalaget klarar av den utvisningen och gör ett bra jobb bakåt och kommer tillbaka och nu har man ett lika resultat igen. Karlskrona tar en timeout när det gått 39 minuter.

Efter timeouten fortsätter man spela väldigt jämt och lagen håller takten med varandra då det bara handlar om ett mål mellan dom. När det har gått 48 minuter av matchen så tar Sävehof timeout och i den här timeouten leder man med ett mål.

Efter Sävehofs timeout så är det gästerna som tar över ledningen och behåller den resten av matchen.

Matchen slutar 27-32 och det är Sävehof som drar det längsta strået den här gången.

HIF Karlskrona – IK Sävehof 27-32 (16-13)

Målskyttar:

IK Sävehof: Sebastian Karlsson 9, Eric Forsell Schefvert 5, Viktor Ottosson 5, Atli Ingolfsson 4, William Bogojevic 3, Olle Forsell Schefvert 3, Jonathan Edvardsson 2 , Peter Johannesson 1.

Text:Erik Carlsson

Bild:Bildbyrån

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..