Sävehof avslutade seriespelet med klass

IK Sävehofs damer vann den sista matchen i grundserien på bortaplan mot toppkonkurrenten Lugi HF med 29-19 (11-13).

Matchen inleds jämt och trots att båda lagen redan säkrat sina platser i tabelltoppen är det en hård kamp på banan. Efter 20 spelade minuter är ställningen lika, 7-7. Hemmalaget är dock aningen starkare än Sävehof under slutskedet och kan via ett bra skytte rycka åt sig ett målmässigt försprång i paus. När slutsignalen för matchens första hälft ljuder leder Lugi med två bollar, 13-11.

– Vi har problem med deras offensiva försvarsspel och missar lite för mycket lägen. Det var en jämn halvlek och vi pratar igenom en del saker vi inte var riktigt nöjda med i paus. De gör ett par för enkla mål, säger Henrik Signell.

Gästerna har inga planer på att vika ned sig och öppnar den andra halvleken piggt. Sävehof står rätt i defensiven och frustererar Lunda-laget som har svårt att få bollarna i nät. I offensiven imponerar seriesegrarna stort och kan utan några större problem vända på underläget. Sävehof kontrollerar spelet väl och Lugi orkar inte stå emot hela vägen in i mål. Efter 60 minuter står Partille-laget som segrare med tio bollar, 29-19.

– Vi förbättrar detaljarna vi snackat om och spelar ett fint aggressivt försvarsspel i andra. Jamina (Roberts) och Jenny (Alm) gör det bra idag, fortsätter Henrik Signell.

I och med dagens tvåpoängare står Sävehof som vinnare i samtliga 22 seriematcher när tabellen summeras. Det innebär 44 poäng och en storstilad förstaplats. Nu blir det ett litet längre uppehåll innan slutspelet tar vid. I kvartsfinalspelet väntar H43/Lundagård.

– Ett roligt lag att möta. Brukar kunna bli bra matcher mot dem, säger tränaren om det kommande motståndet.

Lugi HF – IK Sävehof 19-29 (13-11)

Målskyttar:
Lugi: Anna Olsson 8, Nathalie Hagman 4, Clara Monti Danielsson 3, Elin Lundin 1, Maja Radocici 1, Hanna Blomstrand 1, Petra Skogsberg 1.
Sävehof: Jenny Alm 5, Jamina Roberts 4, Frida Tegstedt 4, Louise Sand 4, Linn Blohm 2, Hanna Fogelström 2, Martina Adamsson Jensen 1, Edijana Dafé 1, Elin Karlsson 1.

Publik: 1305
Domare: Niclas Persson / Mikael Svensson

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..