Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - HK Malmš

SÄVEHOF AVGJORDE I SLUTSEKUNDERNA

IK Sävehof besegrade Hammarby med 29-28 i en match som levde hela vägen in i slutsekunderna.
– Viktig seger för åttondeplatsen, menade manager Anders Eliasson efter slutsignalen.
Ett viktigt möte mellan tabell-åttan och tabell-nian var förutsättningarna inför Sävehofs bortamatch mot Hammarby i Handbollsligan på onsdagskvällen. En Sävehof-vinst skulle skapa en lucka på nio poäng mellan lagen och dessutom ge känning uppåt i tabellen.

En fin intensitet i försvarsspelet i inledningen av matchen bäddade för den 5-1-ledning som Sävehof tidigt kunde gå ifrån till. Hammarby tog sedan en timeout som fick hemmalaget att närma sig resultatmässigt och Robin Hallberg i Bajen-målet fick till ett par räddningar i öppna lägen som stoppade Sävehof från att dra ifrån ytterligare. Sedan kom kontringsspelet igång igen och såväl Johan Fagerlund som Viktor Ottosson kunde sätta sina lägen och skapa en mer betryggande ledning ännu en gång. Vid halvtidssignalen var måldifferensen tre och Sävehof befann sig i ledning med 15-12.
– Jag tyckte vi stod väldigt bra i försvaret och var väldigt stabila. Det kändes till och med som att vi kunde ha med oss ett par bollar till in i pausen, sade Anders Eliasson om den första halvleken. 

Hammarby fick till den bästa starten på den andra halvleken och kunde gå upp till 15-15. Det dröjde hela sex minuter innan första Sävehof-målet kom i andra halvlek och måltorkan fortsatte dessutom efter det. Hammarby kunde därför ta ledningen och med mindre än fem minuter på matchklockan ledde hemmalaget med 27-24. Det stoppade dock inte Sävehof-spelarna från att fortsätta tro på poäng. En lyckad timeout och en offensiv foul från Hammarby var nyckelsekvenser som gjorde att Sebastian Karlsson kunde föra upp gulsvart till ett lika-läge med minuten kvar att spela. Bajen satsade då på sju utespelare, men en bruten passning gjorde att Henrik Johansson istället fick läge att sätta bollen i öppet mål och där gjorde kantspelaren inget misstag. Segersiffrorna skrevs därmed till 29-28 och laget tar med sig två viktiga poäng hem till Partille.
– Vi brände fyra-fem väldigt bra lägen i början av andra. Det gav Hammarby energi och då kom stressen som vi också såg mot Skövde senast. Vi gjorde sedan en del tekniska fel och hamnade i underläge. Men sedan visade vi upp den moral som vi har snackat om. I slutet hade vi kanske en gnutta tur som vi saknat tidigare under säsongen, sammanfattade Eliasson matchens andra halva.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..