Handball, Champions league, Sävehof - Krim Mercator

SÄVEHOF AVANCERAR TILL CUP-SEMIFINAL

Ett målmässigt ryck i slutet av den första halvleken vägde tungt när IK Sävehof kvalificerade sig för semifinalspel i ATG Svenska Cupen. Lördagens bortamatch mot VästeråsIrsta HF vanns med 41–32, vilket betydde avancemang med sammanlagt 13 bollars marginal.
– I dag såg vi väldigt stabila ut och jag tycker inte att vi var hotade, sade huvudtränare Rasmus Overby om insatsen.

För tredje gången på nio dagar var det VästeråsIrsta som stod på motståndarsidan för Sävehof. Den här gången handlade det om returmöte i ATG Svenska Cupen där det var gulsvart övertag med fyra bollar från torsdagens match hemma i Partille Arena.

Som alltid i det inhemska cupspelet inleddes matchen med shootout. Den här gången resulterade det i full pott för båda lagen och fram till slutskedet av den första halvleken var det en jämn kamp. Med två och en halv minut kvar att spela och ställningen 14–13 till Sävehof satte Jamina Roberts dock dit en straff som blev startskottet på en övertygande halvleksavslutning. Ytterligare ett mål från Nina Koppang, ett från Linn Andersson och två från Mathilda Lundström innan halvtidssignalen betydde femmålsledning i paus.
– Det var viktigt att få med oss de målen. Västerås är ett lag som aldrig ger upp och som kommer prestera bra i SHE i år, sade Rasmus Overby.

Tre halvlekar in i kvartsfinalmötet hade Sävehof således med sig nio bollars försprång in till den sista fjärdedelen. När hemmalaget spelade utan målvakt ökade avståndet ytterligare och i slutändan handlade det mest om hur stor marginalen skulle bli.

Offensivt hotade Sävehof från alla håll och allra främst i målstatistiken denna tidiga lördagseftermiddag var Linn Andersson. Vid sex tillfällen hittade hon rätt under matchens andra halva, åtta gånger totalt, och till synes var hon ostoppbar när hon fick läge från vänsterkanten.

Segersiffrorna skrevs slutligen till 41–32 och laget tar sig därmed vidare till semifinal i ATG Svenska Cupen efter dubbla vinster mot VästeråsIrsta med sammanlagt 13 bollars differens.
– Vi vet om att det här är ett svårt ställe att spela på, så vi var extremt fokuserade i dag. Jag är väldigt nöjd över att vi gjorde många saker rätt. Vi fick bland annat bättre träff bakåt och gjorde det enklare för Sofie (Börjesson) i målet.

Närmaste veckan är det spelledigt med anledning av landslagssamling och det dröjer till den 13:e oktober innan lagets nästa match. Då väntar möte i SHE mot H65 Höör hemma i Partille Arena.

VästeråsIrsta HF:s målskyttar: Ellen Göthlin 4, Tilde Skoog 4, Fanny Söderberg 3, Viktoria Högström Unell 3, Hanna Flodman 3, Wilma Svedung 3, Ulrika Olsson 2, Emma Aarnio 2, Viola Paulsen 2, Love Kumlin 2, Carolina Ingesson 2, Ida Lindblom 1 och Martina Granberg 1.

IK Sävehofs målskyttar: Linn Andersson 8, Jamina Roberts 7, Mathilda Lundström 6, Trine Mortensen 5, Nina Koppang 4, Laura Jensen 4, Ida Sembe 2, Thea Blomst 2, Frida Rosell 2 och Tamara Haggerty 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..