Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - AIK

SÄVEHOF ARBETADE SIG TILL TVÅ POÄNG

IK Sävehof besegrade IFK Ystad hemma i Partille Arena på söndagseftermiddagen. Laget hamnade i ett tidigt underläge, men arbetade sig successivt in i matchen och knep i slutändan två poäng.

Det dröjde nästan fyra och en halv minut innan IK Sävehof satte lagets första mål för eftermiddagen. Som så många gånger förr var det William Bogojevic som fick nätet att rassla efter att han tryckt till från distans. Vid det läget hade Ystad redan lyckats sätta dit tre bollar så matchen började i något av en uppförsbacke. En dubbelutvisning på Ystad-spelare i samband med Bogojevics öppningsmål gav möjligheten att snabbt krympa avståndet vilket också gjordes. Henrik Johansson, som fått ökat ansvar sedan Viktor Ottossons skada, startade fint med två mål under den perioden.

Ystad tänkte dock inte släppa sin ledning på vilket sätt som helst utan bet tillbaka och lyckades öka på ytterligare med jämnt antal spelare på banan igen. Avståndet upp var ett tag fyra bollars marginal och Gustaf Wedbergs reducering till 10-13 på halvlekens sista avslut när han fick chansen från strafflinjen var minst sagt önskvärd.

Samme Wedberg inledde sedan målskyttet i andra från samma distans – straffkast och säkert i mål från högersexan. En bra start på halvlek nummer två som bäddade för en intressant fortsättning. När matchklockan tickat upp på 40 spelade minuter var det dags kvitteringsmålet. Bogojevic satte dit bollen till 16-16 och Sävehof hade på så sätt successivt arbetat sig närmare och även ikapp bortalaget från Skåne.

Matchen stod sedan och vägde under ganska många minuter efter den utjämningen. Men det här skulle bli två poäng till IK Sävehof. Efter bra snurr på anfallsspelet fick Joakim Larsson helt öppet läge med målvakten efter en fin passning från Gzim Salihi. Inget misstag från den rutinerade mittsexan som därmed gav Sävehof ledningen för första gången i matchen. Det tog drygt 50 minuter, men var väntan värd.

Avslutningen var sprakande för den neutrala åskådaren med mål åt båda håll med bara några få sekunder emellan. Sävehof höll dock ledningen och säkrade segern med 24-23 efter att Oskar Sunnefeldt gjort det matchavgörande målet. Och apropå matchavgörande – Simon Möller storspelade i den andra halvleken, landade på runt 50 % i räddningsstatistiken och var starkt bidragande till att de två poängen hamnade i Partille.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..