Sävehof är svenska mästare!

För femte säsongen i rad är det IK Sävehof som höjer SM-bucklan mot skyn. Efter en dramatisk final mot Lugi HF som vanns efter förlängning med 38-34 (29-29, 15-16) är damerna återigen mästarinnor.

Sävehof inleder kampen piggt och rycker tidigt åt sig ett försprång. När tio minuter spelats leder Partille-laget med tre bollar, 6-3. Lugi jobbar sig sakta men säkert in i det hela och lyckas stoppa många av sina motståndares anfallsförsök. Lunda-laget kryper allt närmare i målprotokollet och går även förbi. Sävehof är dock snart åter i förarsätet och ser ut att få gå till pausvila som ledare. Men serietrean är starka och avslutar den första hälften piggt. När 30 minuter avverkats har Lugi ett mål upp, 16-15 på resultattavlan.

Det fortsätter att vara tufft på banan och utgången känns oviss. Spelbilden svänger över i olika riktningar under perioder även fast Sävehof har en liten fördel målmässigt. När sex minuter återstår att spela ser fjolårets mästarlaget ut att köra ifrån sina motståndare vid ställningen 28-26. Lugi har dock inga planer på att ge upp och tvingar fram en förlängning efter att Anna Olsson kvitterat till 29-29 på straff i slutsekunderna.

Sävehof sätter gasen i botten direkt under den öppnande övertidsperioden. När halva tiden spelats leder damerna med tre bollar, 33-30. Motståndarna från Skåne fortsätter att strida hårt och är nära att komma ikapp på nytt. Men de orkar inte hela vägen in i mål och försprånget hålls intakt. När slutsignalen ljuder står Sävehof som segrare med fyra bollar, 38-34 och är på nytt Sveriges bästa damhandbollslag.

Partille-laget är för femte gången på raken mästarinnor. Detta var damsektionens nionde guld totalt. Lita på att spelarna och ledarna välförtjänt kommer att fira triumfen ordentligt under kvällen samt natten.

IK Sävehof – Lugi HF 38-34 eft.förl (29-29, 15-16)

Målskyttar:
Sävehof: Ida Odén 9, Jenny Alm 7, Jamina Roberts 6, Hanna Fogelström 4, Linn Blohm 4, Edijana Dafé 2, Frida Tegstedt 2, Louise Sand 2, Jenny Wikensten 1, Elin Karlsson 1.
Lugi: Anna Olsson 8 (6), Maria Adler 8, Nathalie Hagman 5, Hanna Ringdahl 4, Petra Skogsberg 4, Anna Lagerquist 4, Clara Monti Danielsson 1.