Handboll, SHE, SM-final, H65 Hššr - SŠvehof

SÄVEHOF ÄR SVENSKA MÄSTARE IGEN

SM-guldet är tillbaka i Partille. Sävehof visade ännu en gång en mental styrka och ordnade segern i slutsekunderna mot Höör.

Sävehof inledde finalen på allra bäst sätt. Redan i första anfallet avlossade Julia Eriksson sitt skott och hittade nätet. I anfall nummer två gjorde hon likadant. Det gav laget en bra grund att bygga vidare ifrån och första kvarten tillhörde Sävehof. Sedan började Höör närma sig och även kvitteringen var ett faktum innan matchklockan slagit 20. Två utvisningar tätt inpå varandra på Höör-spelare gav Sävehof möjligheter att återta greppet om matchen och så gjordes också. Mot slutet av halvleken kom nästa ryck och Sävehof-spelarna gick till halvtidsvila i ledning med 13-10. 
– Det var mycket adrenalin i början och jag ville bara få ut allt, bomba in bollarna och visa vägen, sade Eriksson om matchens inledning.

Höör kom ut starkt till den andra halvleken och matchen vägde över till deras fördel. Wilma Andersson i målet stängde igen flera gånger om när kvitteringsmöjligheten fanns och till slut kunde hon inte hålla emot. Med en kvart kvar att spela tog Höör ledningen för första gången och de lyckades dessutom dryga ut ledningen till 18-15 när tio minuter återstod. Det var då hög tid att dra igång kvitteringsjakten och i första ledet gick än en gång Eriksson som satte 18-16. Sedan följde Emma Fernis upp med att pricka in bollen från sju meter och Eriksson dundrade in kvitteringen kort efter på ett karakteristiskt sätt.

Med 40 sekunder kvar att spela var ställningen 20-20 sedan Fernis återigen hittat rätt från straffkastlinjen. I det efterföljande anfallet hade Höör möjlighet att så gott som säkra segern men Isabella Mouratidou, som bytt av Andersson, ville definitivt annorlunda. Med högerhanden stötte hon bort bollen och istället blev det bråttom åt andra hållet för att avgöra. På klassiskt sagovis var det Ida Odén som i sin sista match i karriären bröt fram i ett genombrott och tryckte in segerbollen som innebar 22-21. Guldet är tillbaka i Partille!
– Det är en extrem lycka, välmående och stolthet på en gång. Alla känslor sitter inombords och jag får inte riktigt ut dem, man är så mentalt trött. Men det går inte att få ett bättre avslut än det här, sade Henrik Signell efter att guldet säkrats.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..