SÄVEHOF ÄR SVENSKA MÄSTARE

IK Sävehof försvarar SM-guldet från 2019! På tisdagskvällen besegrades IFK Skövde med 30–27, vilket säkrade 3–0 i matcher i finalserien. Därmed stannar guldet i Partille.

Först säkrades seriesegern och nu är även SM-guldet hemma. För sjunde gången i historien är IK Sävehof svenska mästare i handboll på herrsidan efter att ha tagit sig hela vägen fram till pokalen genom en obesegrad svit i slutspelet.

Guldet säkrades efter att laget haft god kontroll på den tredje finalen. Runt den tjugonde matchminuten skaffade sig Sävehof ett visst försprång när Elias Ellefsen á Skipagötu tog laget upp i en tremålsledning från straffkastlinjen. Direkt efter ordnade Christoffer Brännberger 11–7.

Tre bollar skulle sedan skilja lagen åt efter 30 minuters spel. Bertram Obling stod för en underbar parad när han tippade bollen utanför målet precis innan halvtidssignalen och såg på så sätt till att det var gulsvart ledning med 14–11.

Obling visade prov på fler tjusiga målvaktskonster i den andra halvlekens inledning. I fjol utsågs dansken till norska ligans främsta målvakt, nu levererade han på en nivå värdigt en SM-guldmedalj. Och det skulle han också få. Sävehof höll hårt i den ledning som byggts upp och i slutändan säkrades mästartiteln i och med seger med 30–27. Gulsvart magi!

– Erik Malmqvist