"Sävehof är favoriter"

Clara Monti Danielsson, 21, i Lugis försvar var en av nycklarna till att laget efter många om och men lyckades slå ut i Skuru i en dramatisk semifinalserie.

– Det var hårt och jämnt på alla plan, både fysiskt och tufft. Man tar med sig rutin från den här typen av matcher, säger mittsexan.

Det var en svängig och hyperspännande matchserie som Lugi till sist tog hem mot Nacka-laget. Dubbla övertidsperioder i den femte- och direkt avgörande kampen tvingades fram för att skilja klubbarna åt.

– Vi orkade och ville lite mer uppe i Stockholm. Skuru vågade inte riktigt ta sig in i de där avgörande situationerna och tappade mycket då Johanna Westberg fick rött kort. Det påverkade dem negativt mentalt och vi var starkare, berättar Clara om vad som säkrade platsen i Scandinavium.

Sävehof vann de båda matcherna i grundserien mot Lugi klart och på förhand tippas Partille-laget även ta hem finalfighten lagen emellan.

– Vi är fullt medvetna om att Sävehof är favoriter. Sett till resultaten i matcherna tidigare så är det självklart. Men vi ska ta med oss positiva saker och se till att ha kul samtidigt som vi ger dem ett riktigt bra motstånd.

Lugi får ofta beröm för sin tuffa defensiv och att få den detaljen att funka på torsdag är a och o.

– Vi har ett bra försvarsspel och måste få det att stämma. Sävehofs styrka är att kontra så vi måste vara snabba hem och hindra deras möjligheter till det.

Under säsongen har Lunda-laget haft stora förväntningar på sig utifrån och var i långa perioder utan många av sina spetsspelare.

– Vi har haft en stor press på oss under serien och många skador på det. Det klarade vi delvis av tidigare innan vi löste det bättre i slutspelet. Nu är det bara att gå ut och njuta, avslutar Clara Monti Danielsson.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån