Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Ricoh

SÄSONGENS FÖRSTA SEGER

Herrarna tog säsongens första fullpoängare efter seger över Ricoh med 26–24. Bäst på plan var Jonas Larholm som stod för hela åtta mål.

– Det var en arbetsseger, säger mittnian.

Det var ett revanschsuget Sävehof som skulle in i Partille Arena för att möta Ricoh i Handbollsligans tredje omgång. Gulsvart hade inlett säsongen med ett oavgjort resultat mot RIK efter missat straffkast i matchens sista kast och senast blev det uddamålsförlust på bortaplan mot Eskilstuna Guif. Fredagkvällens motståndare Ricoh hade haft en tung säsongsstart med tre raka förluster och även de hade velat haft med sig fler poäng på de inledande omgångarna.

Sävehof tog kommandot direkt i den första halvleken genom varierat anfallsspel där William Bogojevic och Jonas Larholm var heta från nio meter samtidigt som Sebastian Karlsson spelade inspirerat på kanten. Hemmalaget hade en 7–3-ledning redan efter drygt elva minuter.

Där och då såg Sävehof ut att kunna rinna ifrån ordentligt – Ricoh var nästintill håglöst. Men efter en timeout lyckades Martin Boquist blåsa liv i sina mannar vilket stoppade blödningen och på resultattavlan stod det 14–11 i halvtid.

– Jag tycker vi startar med bra flyt i anfallsspelet. Vi har bra tålamod vilket var det viktigaste. Vi slänger inte bort så många bollar. Det är väl några tekniska fel som mest är regelmässiga. Det är inte så många passningsmissar, säger Jonas Larholm.

I den andra halvleken var det jämnt till en början. Sävehof fick inte igång samma fina offensiv som man hade i början av matchen. Tempot gick ner och det gynnade Ricoh som med en kvart kvar att spela bara hade ett mål upp till likaläge – 20–19.

– Ricoh spelar en dryg handboll och vi får slita för varje boll.

Det blev en kamp långt in i slutet. Inte förrän Jonas Larholm, matchens genomgående bästa spelare, satte dit 26–23 med knappt två minuter kvar som saken var biff. Sävehof vann till slut med 26–24 och inkasserade därmed sin första seger för säsongen.

– Det vi tänkte var väl att pröva på det här med att vinna också, säger Jonas Larholm med ett skratt.

För att höra mer från matchens lirare kan ni gå in på vår Facebook-sida. Där ligger hela intervjun med herrarnas nummer sju.

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..