Handboll, Handbollsligan, Sävehof - OV Helsingborg

SÄSONGENS FÖRSTA HEMMASEGER

Två halvlekar med olika karaktär spelades i Partille Arena på onsdagskvällen. Mötet med OV Helsingborg kunde till slut sammanfattas i en bekväm seger.
– Det bor mycket i laget. Vi ska bara få ut det fler gånger tillsammans, konstaterade en belåten Michael Apelgren efter slutsignalen.

För Sävehofs del präglades den första halvleken av att jaga ikapp Helsingborgs målmässiga försprång. Första gången detta skedde var redan i matchinledningen när bortalaget gjorde 1–0 och Rune Schröder omgående skickade in kvitteringsbollen. OV skapade sig sedan ett försprång på ett par bollar, men innan klockan hann ticka upp på tio spelade minuter var den luckan åter borta. Återigen var det Schröder som lade i högsta växeln och smällde in bollen i nät, danskens start på matchen var utmärkt.

Gästerna från Skåne tog därefter tillbaka sitt målmässiga övertag, men nya kvitteringar skulle komma. Två tvåminutare tätt följda av varandra på Helsingborg-spelare gjorde att Sävehof fick ett långt spel i numerärt överläge när det återstod ungefär tio minuter av halvleken. Under denna period kom Sävehof ikapp igen. Denna gång var det Sebastian Spante som kvitterade till 12–12 på passning från Simon Möller som upptäckte att lagkamraten hittat en fri yta högt upp på offensiv planhalva.

Målvakts-Möllers intåg i matchen fick således offensiv effekt, men inte minst var det på sin naturliga position mellan stolparna som han briljerade. Tio avslut fick han emot sig, fem av dem förhindrade han från att nå nätet och det bidrog till att Sävehof och Helsingborg stod lika på 15 gjorda mål när det var dags för halvtidsvila.
– Det hackade lite och vi fick inte det där flytet. Samtidigt är känslan att vi börjar få mer trygghet i spelet och vi stressade inte upp oss så mycket. Det är positivt för det gäller att vara bra när matcherna ska avgöras, det tycker jag vi har blivit bättre på, menade huvudtränare Michael Apelgren.

När spelarna var tillbaka på planen för halvlek nummer två dröjde det inte särskilt länge innan Sävehof tog sig upp i ledning för första gången. Fem minuter in i halvleken avlossade Schröder ett lågt och lurigt avslut som motståndarmålvakten inte hann reagera på. Nästa mål var även det Sävehofs och ledningen utökades därefter successivt.

I slutändan skrevs resultatet till 32–24 och Sävehof tog därmed säsongens första seger hemma i Partille Arena.
– Jättekul! I första halvlek såg det lite ut som i de tidigare matcherna vi spelat. Det var jämnt och det stämde inte riktigt så vi är väldigt glada när vi får den här typen av träff som vi sedan fick i kväll.

Apelgren passade även på att hylla Sebastian Spante, Simon Möller och Gustaf Wedberg som stod för strålande prestationer.
– Jag är mest glad över att de spelare som kanske spelat lite mindre tidigare visade att de vill ta chansen. Vi behöver konkurrensen och behöver gubbar som går in och visar att de förtjänar speltid. Det är kul med Spante, Möller och Wedberg, de gör jättefina insatser.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..