Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

SÄSONGENS FÖRSTA FÖRLUST I SERIESPELET

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte mer än ett mål skulle i slutändan skilja lagen åt och det var laget från Södermalm som drog det längsta strået med vinst 34–33.
– Vi är såklart besvikna, konstaterade huvudtränare Michael Apelgren efter slutsignalen i Partille Arena.

Det var ett tidigt toppmöte som väntade i Handbollsligan där både Sävehof och Hammarby stod på tre raka vinster när den fjärde omgången nu inleddes. Mycket tydde på att det skulle bli en jämn tillställning och lagen stod lika på 1–1, 2–2, 3–3 och 4–4 innan motståndarna gjorde två mål i följd.

Sävehof kom tillbaka och återtog ledningen, men i paus var det “Bajen” som ledde med uddamålet. Jumbotronen i Partille Arena visade då 18–19.

I början av den andra halvleken kvitterade Emil Berlin och kort senare tog Gustaf Wedberg upp Sävehof i förarsätet ännu en gång. Felix Möller fyllde därefter på med både 21–19 och 22–19.
– Efter paus kändes det som att vi kom ut positivt och lyckades få fatt lite i matchen, sade Michael Apelgren.

Matchen skulle svänga en sista gång när Hammarby gjorde 33–32 i den 59:e spelminuten. Sävehof fick ett till anfall och på sista passningen satsade William Andersson Moberg framåt och tryckte in kvitteringen. 17 sekunder återstod då av matchen.
– Vi agerade på ett förnuftigt sätt på slutet och det var starkt av oss att sätta sista anfallet även fast vi var i underläge. Jag tycker att vi agerade positivt där.

Hammarby kunde vända på spelet och precis innan signalen för 60 spelade minuter gjorde gästerna segermålet. Matchen slutade 34–33 i stockholmarnas favör.
– Det var väldigt jämnt och det kändes som att det var en tuff toppmatch. Sedan var vi inte tillräckligt skarpa för att komma i större överläge än vad vi stundtals hade, summerade Sävehofs huvudtränare efteråt.
– Under många stunder tycker jag att vi gjorde det fint, men det är svårt att dra ifrån mot så här bra lag. I avgörande lägen var de lite vassare än oss, men vi kunde lika gärna ha vunnit med ett som att de kunde göra det.  Det var dock lite för många onödiga misstag från vår sida, bland annat tre kast mot öppet mål där målvakten redan var tillbaka i målet. Sådant har man inte råd med mot topplag.

IK Sävehofs målskyttar: Felix Möller 9, Sebastian Spante 6, William Andersson Moberg 6, Emil Berlin 2, Kelvin Roberts 2, Gustaf Wedberg 2, David Sandberg 2, Óli Mittún 2, Adam Blanche 1 och Pontus Brolin 1.

Hammarby IF:s målskyttar: Viktor Ahlstrand 7, Henrik Olsson 5, Oliver Wigmark 4, Ludvig Lindeberg 4, Edwin Aspenbäck 4, Robin Sanderhem 4, Alexander Morsten 3, Kevin Johansson-Eggan 1, Martin Dolk 1 och Max Gugolz 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..