Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Alingsås

SÄSONGENS FÖRSTA FÖRLUST

På lördagseftermiddagen föll IK Sävehof för första gången i Handbollsligan den här säsongen. Seriefinalen mot Alingsås HK var jämn, men i slutändan tog gästerna hem mötet i Partille Arena med 36–33.
– En jämn match som hade kunnat sluta hur som helst, sammanfattade huvudtränare Michael Apelgren.

Eftermiddagens första måljubel kom i den tredje matchminuten när Sebastian Karlsson säkert placerade in 1–0. Ledningen dubblerades vid nästa gulsvarta bollinnehav när Elias Ellefsen á Skipagötu till publikens stora förtjusning närmast bowlade in bollen mellan stolparna. Alingsås återställde dock snabbt lika-läget och i en ofta fartfylld halvlek var det sedan jämnt hela vägen in på halvtidssignalen.

Med 14 återstående sekunder av matchens första halva gjorde gästerna 15–14. Ett sista, gulsvart avslut hanns med men Pontus Brolins skott träffade målramen och när det var dags att vandra mot omklädningsrummet befann sig laget i uddamålsunderläge.

De två första målen efter paus kom från AHK-håll. Från och med då var det bortalaget som länge satt i det målmässiga förarsätet.
– Det var en sådan match där vi många gånger gjorde sakerna förnuftigt, som i början av andra där vi kom till en situation som vi ville, men då tappade vi bollen. Det blev många sådana mentalt tunga grejer som vi fick fajta oss tillbaka ifrån, sade Michael Apelgren.

Ackompanjerat av ett antal Simon Möller-räddningar hittade Sävehof på riktigt tillbaka in i kampen med drygt tio minuter kvar att spela. Gzim Salihi gjorde då 23–25, Sebastian Karlsson sprintade in 24–25 och i ett rappt anfall kom kvitteringen från Alexander Westby.

Via Jonathan Stenbäcken tog sig Sävehof även upp i ledning, men när det enbart återstod ett par minuter var Alingsås två bollar upp igen. Från det läget höll de undan och för Sävehof innebar det säsongens första förlust i Handbollsligan. Slutresultatet skrevs till 33–36.
– Det var en tajt match som hade kunnat sluta hur som helst. Alingsås var bra, men vi hade kunnat ta den här. Samtidigt kändes det som att det var lite motvind hela matchen, så det är absolut inte oförtjänt att de tog den. Det var de små grejerna som gjorde att det kändes som att de var i förarsätet.
– Jag är stolt och glad över att vi kom tillbaka och hade alla möjligheter, men sedan så var det lite för dåligt på slutet.

Två tappade poäng leder aldrig till muntra miner, men Apelgren tror att förlusten kan ge något i utbildande syfte.
– Det är klart att det var trist men samtidigt har vi väldigt många unga som måste vara med och lära sig. Det behöver inte vara dåligt att vi fick en smäll på näsan för att vi ska fatta hur viktigt det är med de här detaljerna, summerade han.

IK Sävehofs målskyttar: Elias Ellefsen á Skipagötu 9, Olle Ek 5, Alexander Westby 5, Sebastian Karlsson 5, Felix Möller 3, Gzim Salihi 3, Pontus Brolin 1, Jonathan Stenbäcken 1 och Marcus Lennernäs 1.

Alingsås HK:s målskyttar: Daniel Blomgren 9, Mathias Pedersen 8, Christoffer Thor 7, Rasmus Thorbjörnsson 5, Johan Nilsson 4, William Andersson Moberg 2 och Jacob Lundahl 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..