Handboll, Dam, Champions League, Sävehof - Krim Mercator

SÄSONGENS FÖRSTA CL–POÄNG SÄKRADES

Borta mot tjeckiska DHK Banik Most fick IK Sävehof med sig en poäng på söndagskvällen. Laget visade stor moral i halvlek nummer två när fyra bollar hämtades upp.

Sävehof hamnade i ett tidigt underläge där tjeckiskorna gick upp i en 3–0-ledning. Det gulsvarta målskyttet kom igång efter det, men det skulle visa sig ta tid att komma ikapp helt och hållet. En som levererade framåt var Amelia Lundbäck som satte dit tre bollar på kort tid och ute till vänster var Trine Mortensen mycket säker i läget. Defensivt fanns det dock mer att hämta, vilket skulle visa sig under matchens andra halva. Utgångsläget inför sista 30 var underläge med 13–17.

Målen fortsatte sedan inte att rulla in med samma frekvens som i den första halvleken. Efter fyra och en halv minut var det Lundbäck som gjorde halvlekens första och bakåt, med flera räddningar av Sofie Börjesson, stämde det betydligt bättre. Det dröjde åtta minuter innan tjeckiskorna fick in sitt första för halvleken, då skiljde det tre mål mellan lagen och Sävehof var definitivt med i matchen.

Med nio minuter kvar att spela krympte avståndet ner till blott ett måls skillnad. Ida Lagerbon, som tog mycket initiativ i halvlek nummer två, ordnade straff som Lundbäck förvaltade på bästa sätt. Johanna Forsberg kontrade därefter in kvitteringen till 24–24 och att de första Champions League-poängen för säsongen skulle säkras började allt mer kännas som en realitet.

Med mycket dramatik inblandat lyckades lagen bara hitta nätet vid varsitt tillfälle ytterligare. För Sävehof var det ”Foppa” som återigen hittade rätt och det skulle räcka för att spräcka nollan i poängkolumnen. Med 25–25 på resultattavlan fick gulsvart till slut med sig en poäng från Tjeckien efter en mycket stark andra halvlek.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..