Handboll, SHE, Sävehof - Skuru

SÄKER SEGER MOT VÄSTERÅSIRSTA

IK Sävehof klev upp i serieledning i Damligan/SHE när laget bortaslog VästeråsIrsta HF på onsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 23–15.

Relativt omgående skaffade sig Sävehof ett par bollars avstånd ner till hemmalaget. Särskilt målrikt var det dock inte inledningsvis och inte minst berodde det på att Sofie Börjesson i Sävehof-målet hade en räddningsprocent som snuddade vid 50%.

Försprånget åts så småningom upp av VästeråsIrsta och efter tjugo minuter kom kvitteringen. De lyckades även ta ledningen med 7–6, men det skulle visa sig bli deras sista mål under den första halvleken. Sävehof hann med ytterligare fyra stycken och såg på så sätt till att ställningen efter 30 minuters spel var 10–7.

I den andra halvleken fortsatte övertaget att växa. Många spelare hamnade i målprotokollet där Ida Lagerbon ändå stack ut med sina fem fullträffar. Till slut stannade Sävehof på 23 gjorda mål och 15 insläppta. Segern innebär att laget nu toppar serien, dock med en match mer spelad än de närmaste konkurrenterna.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..