Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Guif

SÄKER SEGER MOT GUIF

Efter att ha besegrat Eskilstuna GUIF med 33–29 på torsdagskvällen står det klart att IK Sävehof har tagit fem av sex möjliga poäng efter EM-uppehållet.

Vetle Eck Aga gjorde Sävehofs första mål i matchen. Det innebar kvittering till 1–1 och norrmannen visade ingen ringrostighet när han nu alltså var tillbaka i spel igen efter att ha missat derbyt mot RIK tidigare i veckan. De fyra efterföljande fullträffarna kom även de från gulsvarta spelare och Sävehof hade därmed fått en målmässig drömstart.

Särskilt många uppställda anfall fick Sävehof dock inte möjlighet att sätta upp inledningsvis. GUIF valde att spela med en extra utespelare och vid flera tillfällen hittade bollen in i målet som lämnats öppet. Gästerna från Eskilstuna var ändå på väg att få till en kvittering relativt snabbt, men Sävehof höll emot ett tag till.

Med tre minuter kvar av halvleken kom trots allt kvitteringen till 14–14. Därefter kombinerade sig Jonathan Edvardsson och Gustaf Wedberg läckert fram när den förstnämnde prickade in målet som innebar ny ledning. Sävehof avslutade starkt innan paus och var i ledning med 18–14 när signalen för halvtid kom.

Laget behöll koncentrationen under den andra halvleken och de två poängen var aldrig riktigt hotade. Fyra bollar skiljde lagen åt efter 30 minuter och med 33–29 som slutresultat var det alltså fyra bollar som skiljde även efter 60 minuter.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..