Handboll, Handbollsligan, Sävehof - GUIF

STORSEGER MOT GUIF

På ett övertygande sätt säkrade IK Sävehof två poäng borta mot Eskilstuna Guif på tisdagskvällen. I paus var det ledning med sex bollar och till slut skrevs segersiffrorna till 36–22.

Matchen inleddes med ett tydligt danskt tema. Mellan stolparna startade Bertram Obling kampen med tre raka räddningar och hans landsmän, Rune Schröder och Henrik Tilsted, gjorde matchens tre första mål. Redan efter sju och en halv minuts spel var ställningen 6–1 med fördel Sävehof och även om hemmalaget under en kort period närmade sig, behöll gulsvart god kontroll på tillställningen.

Mot halvlekens slutskede ökade marginalen mellan lagen på nytt och i paus var ställningen 16–10. Främsta målskytt var Schröder som redan hunnit med att hitta nätet vid sju tillfällen, i slutändan summerades hans kväll med pris som matchens bästa spelare.

I inledningen på andra halvlek ökade Sävehof kvickt på försprånget till åtta bollar. Och innan kvällen var över skulle siffrorna även växa sig större än så. Laget slutade aldrig arbeta följsamt i defensiven och metodiskt i offensiven, samtidigt som bredden på spelartruppen imponerade. Till slut skiljde det 14 mål mellan lagen när Sävehof vann med 36–22.

Närmast väntar ett dubbelmöte med HK Varberg där den första matchen spelas på söndag med avkast klockan 15:00.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..