Handboll, European League, Sävehof - BM Logrono La Rioja

SÄKER SEGER I FRANKRIKE

Två ytterligare poäng i det internationella spelet säkrades på tisdagskvällen när IK Sävehof på ett imponerande vis bortaslog franska PAUC Handball med 30–25. Från första till sista signal hade Sävehof kontroll på matchen.

För Sävehofs herrlag inleddes veckan i södra Frankrike där det skulle tävlas om två poäng i European League-gruppspelet. Direkt i matchens första anfall fick vi en indikation på hur det skulle se ut när Bertram Obling presenterade sig med en räddning och där bollen sedan blixtsnabbt skickades fram till en kontringsspringande Sebastian Spante som gjorde 1–0.

Efter knappt tio minuters spel begärde PAUC Handball kvällens första timeout när Sävehof dragit ifrån till 6–2. Det avbrottet stannade inte upp det gulsvarta flytet, utan ytterligare tio minuter senare hade ledningen dubblerats i storlek.

Sedan var det en femminutersperiod utan offensiv utdelning, vilket gjorde att den franska ligatrean närmade sig en aning. Innan halvtidsvilan skulle Gzim Salihi dock göra mål två gånger om och sedan var det Rune Schröder som fastställde halvtidsresultatet till 16–10.

I början på den andra halvleken bevarade Sävehof kontrollen. Med tjugo återstående minuter var det fortsatt ledning med sex bollar innan det definitivt matchavgörande rycket skulle komma. Schröder gjorde 26–16 med kvarten kvar att spela och då var det bara en fråga om hur stor marginalen i slutändan skulle bli. Svaret blev att fem mål skiljde lagen åt i samband med slutsignalen när resultattavlan visade 30–25 till Sävehofs fördel.

På de tre inledande gruppspelsomgångarna i European League har Sävehof nu tagit två segrar. Nästa utmaning i turneringen blir tyska storlaget Magdeburg som kommer till Partille Arena den 23:e november.

PAUC Handballs målskyttar: Matthieu Ong 4, Baptiste Barthelemy 4, Micke Brasseleur 4, Kristjan Örn Kristjansson 3, Karl Konan 2, Gabriel Loesch 2, Ian Tarrafeta 2, Marko Racic 1, William Accambray 1, Hugo Cabanes 1 och Inaki Pecina Tome 1.

IK Sävehofs målskyttar: Rune Schröder 6, Elias Ellefsen á Skipagötu 6, Gzim Salihi 5, Alexander Westby 4, Sebastian Spante 3, Jonathan Stenbäcken 2, Sebastian Karlsson 2, Vetle Eck Aga 1 och Pontus Brolin 1.