Rustan om Axnérs blogg

Grattis Alingsås! Grymt bra gjort! Grattis även Guif! Lika grymt gjort! Och grattis framför allt Sävehofs damlag med Bagarn och Pär i spetsen. Förutom de och tjejerna själva naturligtvis, grattis även Kurt, Johanna, Johan och slitvargarna Björn och Richard samt alla andra som varit delaktiga!

Nu när finalspelet är klart och firandet ebbat ut vill jag, när det ändå råder lite av stiltje i handbollssverige, passa på att publicera ett inlägg.

Fascinerande tid vi lever i. Folk kan bli kända och nå framgång genom att blogga. Man behöver inte ha uträttat ett dugg, inte åstadkommit något som helst konkret på egen hand. Det räcker att skriva om shopping eller tycka till om vad andra gör, och helst också vara elak. Blondin-Bella fick vara med i Let´s dance. Alex Schulman verkar kunna vara med överallt om han vill. Tomas Axnér fick vara utfrågare på Heh:s stora presskonferens och sedan även ”expert” på TV4 under handbolls-VM.

Bloggandet verkar också fylla andra behov. Likt Livets ord och Knutby församling verkar bloggaren dra till sig anhängare som okritiskt tar till sig vartenda ord som skrivs och hyllar skribenten som om det vore en messias. Kanske bra ändå att kommentarmöjligheten finns på Axnérs blogg. Verkar fungera som en ventil för vissa stollar. Fan vet vad dessa kan ta sig till annars. Men ett tips är i alla fall att man skulle tvingas skriva under med sitt namn/IP-adress om man nu ska häva ur sig sin galla över unga spelare, tränare, domare, domarbasen och andra som alla säkert gör sitt bästa. Vad fegt det är att vara anonym och inte ens våga stå för det man skriver.

Axnér, vem är du att såga mig som du gör i din blogg? Du som var högst delaktig i den största floppen inom handbollen på mycket, mycket länge. H43 var andrahandsfavoriter till guldet och du var biträdande tränare. Tionde plats kom ni på!! Försöker du trolla bort det genom att dissa andra. Vem är du att såga mig?

Förra säsongen var ju ett stort undantag i din karriär. Efter stora besvär i kvartsfinalen lyckades ni ändå kvalificera er för semifinal! Även om ni där avfärdades utan större besvär i tre raka måste det ha varit en upplevelse för dig. Du som under din långa karriär uteslutande hållit till på den nedre delen av tabellen. Semifinal förresten, ditt bästa resultat tangerar ju mitt sämsta! Ändå verkar du tro att du vet hur man ska bära sig åt för att lyckas på den yttersta nivån. Hur kan du det? Du har ju ingen erfarenhet alls av att befinna dig i den komplexa situationen där varenda liten detalj ska stämma för att vinna SM-guld.

Du skriver att Sävehof ”inför årets elitserie öppnade plånboken på vid gavel för att proffsaktuella spelare skulle stanna kvar” och att Sävehof har ”en lönenivå som många svenska klubbar omöjligt kan följa med i”. Va, säger jag! Skulle gissa att Sävehofs lönenivå ligger klart under H43:s. Och vad det gäller att få spelare att stanna handlar det definitivt inte om att öppna plånboken på vid gavel. Snarare att den lilla ersättning man har, garanterat sitter på lönekontot den dag det är överenskommet. Andra saker som lockar är tränare och organisation som garanterar stora utvecklingsmöjligheter för den enskilde spelaren. Att deltaga i Europacuperna är också viktigt.

Du skriver också att ”Rustans ständiga plottrande och experimenterande med uppställningar blev till slut det som pressade upp laget i brygga”. Vad du menar med det har jag faktiskt inte en aning om, men någonstans måste det väl innebära att du med din erfarenhet och ditt kunnande bättre vet, till och med på distans, hur man ska cocha Sävehof. Suck, vilken hybris!

Du skriver också att du är ”fullständigt övertygad om en förtroendekris mellan Rustan och Sävehofspelarna”. Som svar på det kan du få ett uppdrag Axnér, fast jag riskerar kanske att åka dit på den, men det bjuder jag på i så fall. Försök att hitta någon spelare, förutom Richard Kappelin, som jag har tränat under mina tretton år i Sävehof som varit missnöjd med mig som tränare. 

Rustan Lundbäck

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..