Rune_Nyhetsbrev

RUNE SCHRÖDER INFÖR KADETTEN SCHAFFHAUSEN

ÅTTONDELSFINAL I EUROPEAN LEAGUE!

IMORGON tisdag 5/4 – MATCH TVÅ!

Herrarna förlorade med 6 bollar i tisdags och nu ska vi visa att det går att ta igen avståndet och nå kvartsfinal.

Kadetten Schaffhausen från Schweiz är landets mest framgångsrika klubb på herrsidan och nådde final i EHF-cupen 2010.

18.45 SÄVEHOF (H) – KADETTEN SCHAFFHAUSEN

TILLSAMMANS FYLLER VI PARTILLE ARENA!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

Rune Schröder

Född: 27 augusti 1995

Position i laget: Vänsternia

Moderklubb: TM Tönder

Debut i Sävehof: 2020 

Innan flytten till Frankrike i sommar hoppas Rune Schröder få vara med om fler minnesvärda ögonblick i det gulsvarta matchstället. Ett av dessa sker förhoppningsvis på tisdag när IK Sävehof ska försöka vända åttondelsfinalen i EHF European League mot Kadetten Schaffhausen.

Vinsten mot Lugi HF i kvartsfinal 2 var av stor vikt. Kändes det som att ni hittade tillbaka till de vanliga rutinerna efter de två förlusterna som varit innan dess?

– Man kan säga att vi hade satt lite onödig press på oss själva efter den första matchen mot Lugi, så det var superkul att vi löste det i andra halvlek den här gången. Vi hade en helt annan inställning till matchen och alla var väldigt revanschsugna. Det var jättekul att vi fick med oss segern hem och att lite press släppte från axlarna.

På tisdag är det European League som gäller när det är returmatch mot Kadetten Schaffhausen. Hur upplevde du den första matchen nere i Schweiz?

– Jag tycker att vi spelade 45–50 minuter på vår egentliga nivå och ledde även i paus, men när man sedan spelar 10–15 dåliga minuter så blir man straffade i Europa och det blev vi mot Kadetten. På tisdag ska vi upp på en helt annan nivå och det gäller att spela bra i 60 minuter om vi ska ha chans att gå vidare.

För din egen del åkte du på två tidiga utvisningar, men var ändå med och bidrog på slutet när förlustsiffrorna drogs ner en aning till sex måls marginal. Hur ser du på din egen prestation i den matchen?

– Man ska ha med sig att domarna på bortaplan i Europa är något annat än det vi är vana vid i Sverige. Man behöver vara lite mer rutinerad i vissa situationer och jag tycker egentligen inte att någon av utvisningarna jag fick var rättvis, det samma gäller (Jonathan) Stenbäckens. I första halvlek hade vi domarna emot oss litegrann, men ledde ändå i paus. Jag är glad att jag kunde bidra en del i matchen, men samtidigt var jag dålig i perioden där vi som lag var dåliga så jag är inte helt nöjd med min egen prestation. Jag hoppas att det blir annorlunda på tisdag!

Vad talar för att ni lyckas vända underläget och på så sätt förlänga Europa-äventyret?

– Det är väl att vi har varit i liknande situationer förr. Tittar vi tillbaka mot hur det var mot Nexe i gruppspelet så var det typ samma läge där vi spelade dåligt på bortaplan, men vann med tio på hemmaplan. Jag tror att vi ska ha samma tankesätt som då – att det inte är omöjligt att vinna med mer än sex mål mot Kadetten. Jag tror i alla fall att vi har en bra möjlighet att gå vidare.

Att matchen spelas på hemmaplan i Partille, vilken betydelse tror du att det kan ha?

– Det är något helt annat. Vi slipper restiden och får en helt annan uppladdning till matchen. Nu ska vi spela på hemmaplan och vi hoppas verkligen att det kommer många till arenan på tisdag. I Kadetten var det bra tryck och det skulle vara superkul om vi kan få ett fint publikstöd i matchen. Då blir det enklare att få en möjlighet att gå vidare.

Du är ju inne på slutet av din sejour i föreningen. Vilka ögonblick är det som du värdesätter och vill vara med om innan din flytt till Frankrike?

– Matchen i lördags var faktiskt första matchen i Sverige där det kändes som att det var publikstöd. Nu har det ju varit Corona och restriktioner tidigare, så det var superkul att det var lite publik och jag kommer att njuta av de sista matcherna här i Sverige. Jag har hört att det kommer mycket folk i slutspelet, så det hoppas jag att jag får uppleva. Sedan handlar det bara om att njuta av den sista tiden, det är bara bra människor i föreningen och i laget har vi det jättebra tillsammans.

 

MICHAEL APELGREN

Segern med 28–24 mot Lugi HF i lördags styrde tillbaka IK Sävehof in på vinnarspåret och nu riktas blickarna mot tisdagens stora Europa-uppgift. Det är schweiziska Kadetten Schaffhausen som kommer till Partille Arena för returmötet i EHF European Leagues åttondelsfinalfas och även om det blev förlust senast, så ser huvudtränare Michael Apelgren positiva aspekter från stora delar av det första mötet mellan lagen.

Precis som i första kvartsfinalen var det Sävehof i förarsätet i paus när det i lördags var dags för möte två i slutspelet mot Lugi. Vad gjorde att ni kunde behålla greppet hela vägen in på slutsignalen den här gången?

– Vi hade pratat mycket om att vi i de två senaste förlusterna varit lite för slarviga i den andra halvleken. Den här gången var vi mer noggranna och tog problemen som hade varit på större allvar.

Emil Berlin missade inledningen på säsongen, men har gått från klarhet till klarhet sedan hans återkomst till regelbunden speltid med många mål och få tekniska fel. Vad ger det för dimension till ert spel att ha honom i den här formen?

– Det är väldigt bra. Han är en annorlunda spelartyp jämfört med Gzim (Salihi) och vi får spela en lite annorlunda handboll, men han har många kvaliteter och det är kul att han gjort det så bra. Vi hoppas att han fortsätter på samma sätt, för det är väldigt roligt när våra egna produkter glänser.

Närmast i spelschemat väntar Kadetten Schaffhausen i åttondelsfinalen i European League. Det är inte varje säsong svenska lag spelar slutspelshandboll i de största europeiska turneringarna, vad skulle du säga att det är för dignitet på den här matchen?

– Det är ett väldigt, väldigt bra lag som vi möter. Vi får inte glömma bort vilka spelare de har med till exempel (Joan) Cañellas som har vunnit i princip allt som går att vinna i världshandbollen, så det är ett extremt bra lag vi möter och det fick vi känna på senast. Samtidigt gjorde vi en bra match förutom mellan minut 30 och 40 där vi förlorade med 11–2, bortsett från det så vann vi matchen. Den här gången gäller det att inte få den dippen.

Från det första mötet är det sex mål som skiljer till Kadettens fördel. Hur ser du på de förutsättningarna?

– Det är klart att det är extremt svårt och det var olyckligt att vi tappade så mycket, men det var ändå bra att vi höll ihop det på slutet för på bortaplan mot de här lagen kan det bli ännu större siffror. Det är en jätteutmaning vi har framför oss, men vi ska spela på och om det dyker upp någon möjlighet på slutet så får vi försöka ta den.

Hemmaplan kan betyda mycket i Europa-spelet. Vad hoppas du få se på läktarplats på tisdag?

– Jag hoppas det ser ut som det gjorde nere i Lund där vi faktiskt hade mer hemmaplanskänsla än vad det var i den första slutspelsmatchen. Vi behöver ha en galen publik på tisdag, för det var lite det som hände i Kadetten och i en vanlig hall hade vi inte förlorat med 11–2 på de där tio minuterna. Vi måste upp lite där så att det blir lite mer press på domare och annat. Det är så små marginaler som avgör och att vi hade en så fin klack på plats i Lund i lördags kan ha varit skillnaden som gjorde att vi tog den matchen.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..