RUNE SCHRÖDER ERSÄTTER WILLIAM BOGOJEVIC

Sävehof fortsätter hitta guldkorn i den danska ligan. Nu är det klart att mittnian Rune Schröder ansluter från Frederica Handboll. Rune är en 24 åring med stor bredd i sitt register och kan spela på alla niometers positioner. Rune har spelat två säsonger i Frederica och slutade på en godkänd 25 plats i skytteligan i Danmark. Kontraktet är på två år.

– Først og fremmest er jeg stolt over at kunne kalde mig Sävehof spiller til sommer. Det er en stor klub, med et super setup, en god træner og et rigtigt spændende hold. Jeg har valgt IK Sävehof, da jeg vil spille med om titler, og jeg håber på at kunne være med til at hive endnu en titel til klubben og byen. Jeg glæder mig til, at prøve kræfter med den svenske liga, samt møde mine holdkammerater og alle mennesker omkring klubben. Vi ses snart, säger Rune Schröder.

 – Rune är en välskolad vänsternia som har ett brett register och kan göra mål från alla lägen. Samtidigt som han är van att spela med hög fart så är han väldigt teknisk och har ett bra bollsläpp. Rune, som skrivit på ett 2-årskontrakt, var den sista pusselbiten i vårt lagbygge som nu är klart, säger Emil Berggren.

Nr: 64
Namn: Rune Hoyer Schröder
Född: 950827
Bostadsort: Frederica
Födelsestad: Tönder
Position: 9M
Längd: 194 cm
Vikt: 96 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 8
Till Sävehof: 2020
Debut: 2020
Moderklubb: TM Tönder
Klubbar: IK Sävehof, Frederica Håndboldklubb, TM Tönder.
Landskamper:
Internationella meriter:
Nationella meriter:
Instagram: runeschroeder10