Handboll, SHE, Kvartsfinal 1, Sävehof - VästeråsIrsta

ROND ETT TILL SÄVEHOF

Med en marginal på fjorton bollar besegrades VästeråsIrsta HF i den första kvartsfinalen. IK Sävehof vann matchen med 33–19.

På lördagen gick säsongen in i en ny och efterlängtad fas när det äntligen var avkast i slutspelet. Som seriesegrare ställs Sävehof mot åttondeplacerade VästeråsIrsta i kvartsfinalserien, där det var helt jämnt i det första mötet efter tio minuters spel. Sedan kom rycket som skulle sätta stor prägel på återstoden av matchen när fem raka Sävehof-mål gjordes.

I paus var det gulsvart ledning när jumbotronen i Partille Arena förkunnade att ställningen var 13–9.
– Jag tycker att vi missade en del i början, vilket var orsaken till att Västerås var med i matchen i första halvlek. Om vi hade satt dit våra lägen och varit mer noggranna i avsluten så hade vi kunnat leda med mer. Men vi får också komma ihåg att det är slutspel och att leda med fyra efter trettio minuters spel får man också vara nöjd med, sade Rasmus Overby.

Halvlek nummer två inleddes sedan med dubbla mål signerade Laura Jensen och så småningom ordnade Anne Tolstrup en tiomålsledning. I slutändan skulle fjorton mål skilja lagen åt när Sävehof vann kvartsfinalseriens första match med 33–19.
– Det var en bra start på den andra delen av säsongen. I dag gjorde vi ett stabilt jobb, men det finns också en eller två nivåer till utöver det vi levererade och det kommer behövas för att nå dit vi vill.

På mer än ett sätt bidrog Wilma Kroon Andersson till den här segern. Förutom att stoppa över hälften av skotten hon fick emot sig i öppet spel, gjorde målvakten såväl mål som assist.
– Återigen hade vi en jätteduktig målvakt och jag får verkligen berömma Wilma. Det är ett lyxproblem att ha två så bra målvakter, menade Sävehofs huvudtränare.

Slutspelet fortsätter på torsdag när match två spelas i Västerås.
– Det kommer bli som två olika världar. Nu har vi mött dem ett par gånger den här säsongen och Västerås är ett stabilt hemmalag, de vann exempelvis klart mot Skara och vann mot Önnered. De är ett mycket bättre hemmalag än bortalag och vi ska bemöta den matchen med enorm ödmjukhet och respekt för motståndaren.

IK Sävehofs målskyttar: Trine Mortensen 6, Laura Jensen 6, Jamina Roberts 3, Frida Högaard 3, Ellie Åström Nilsson 3, Anne Tolstrup 3, Wilma Kroon Andersson 2, Thea Blomst 2, Frida Rosell 2, Ida Sembe 1, Linn Andersson 1 och Tamara Haggerty 1.

VästeråsIrsta HF:s målskyttar: Fanny Söderberg 3, Love Kumlin 3, Hanna Flodman 3, Victoria Otrander 2, Tilde Skoog 2, Viola Paulsen 2, Wilma Svedung 2, Johanna Hellgren 1 och Martina Granberg 1.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..