"Roligt att få förtroendet"

Linn Blohm var en av många Sävehof-spelare som visade upp sig under damlandslagets VM-kvalmatch med Polen i Örebro. 20-åringen fick även mycket speltid av förbundskapten Torbjörn Klingvall.

– Det är roligt att få det förtroendet. När man känner så många sedan tidigare så är det tryggt och lätt att komma in i gruppen, säger hon efter den inledande förlusten i dubbelmötet.

Även fast det var feststämning runt arrangemanget när Nya Idrottshuset i Närkes största stad invigdes så var resultatet inget att jubla över. Sverige föll med 23-26 och har en tuff uppgift framför sig att vända underläget till seger och avancemang i returen.

– Vi slarvar mycket. När vi kommer ikapp i matchen så slänger vi bort massa bollar i onödan. Det blir alldeles för många fel när vi får lägena.

Linn kämpade hårt i försvaret mot sina motståndare och hittade även rätt två gånger framåt.

– Det kändes bra bakåt överlag. Sen gjorde jag två offensiva övertramp och dem är jag inte lika nöjd med.

Efter att ha tagit två VM-guld med det så framgångsrika 1992-93-landslaget i yngre år så har hon nu även vuxit i den större internationella kostymen.

– Nu möter man ju världsstjärnor och allt är ett snäpp bättre om man jämför med hur det såg ut förut.

För landslaget gäller det nu att plocka fram alla positiva ingredienser och göra något bra av den svåra resultatmässiga situationen. På lördag spelas den andra kampen i kvalmötet mot Polen i Elblag.

– Nu ska vi titta på dagens match igen och kolla vad vi ska förbättra. Det känns som att vi slarvade bort det här ordentligt idag, avslutar Linn Blohm.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån