ROBERT OM KVÄLLENS MATCH – FRI ENTRE

Sävehof vs Ricoh ikväll 19:00

FRI ENTRÉ

Det är inte tabelläget utan prestationen som tränaren Robert Wedberg fokuserar på när han pratar om Sävehofs match mot Ricoh.

– När det är tätt mellan matcherna är utmaningen att hitta en nivå som är bra och som vi vet att vi kan hålla, säger han.

Just nu är det ganska enkelt att relatera till Sävehofs segermatch mot RIK tidigare i veckan.

– Då var vi moral- och försvarsmässigt på topp. Sedan fanns det mer att plocka ur anfallsspelet, men det känns logiskt eftersom det blev fight och försvarsinriktat, säger Robert Wedberg.

Han säger att det var ett oerhört laddat derby och att han vill ta med sig det som var bra från den matchen in i nästa insats.

– Vi behöver ha upp intensiteten, annars är det lätt att trilla ner till en sämre nivå.

Sävehof har i dagsläget fem poäng upp till fjärdeplatsen, fast i praktiken kanske man ska tala om sex eftersom Kristianstad och Malmö (trea och fyra) dessutom har bättre målskillnad än Sävehof.

– Vi håller oss till vår prestation, det är den vi kan påverka. Och vi måste förbereda oss ordentligt för att ha möjlighet att göra en bra match, säger Robert Wedberg.

Det är tio poäng kvar att spela om för Sävehofs vidkommande. Efter Ricoh-matchen väntar i tur och ordning Aranäs (borta), Lugi (hemma), Ystads IF (borta), Malmö (hemma).