161003_guif_herr_640

ROBERT INFÖR KVÄLLENS MATCH

Sävehof har öppnat säsongen fullt godkänt. Det är tränaren Robert Wedbergs bedömning efter fyra poäng på tre matcher.

– Det känns som att vi hållit ihop laget bättre och bättre. Vi är inte där som vi vill vara, men utvecklingen går åt rätt håll, säger han.

När Robert Wedberg går in i en lite djupare analys är det framför allt sekvenser i andra halvlekarna mot Skövde och Hammarby som han är nöjd med.

– Vi har haft 15-20-minutersperioder där vi spelat bra. Mot Skövde blev vi kanske lite naiva och lät dem komma in i matchen igen, men mot Hammarby var det annat som gjorde att det blev lite tätare i slutet. Vi fick en dubbelutvisning när vi ledde med sju mål, och det var då de hämtade in en del men den gången kändes det ändå mer stabilt, säger Wedberg.

Det har varit en del förkylningar och sjukdomar som drabbat laget, och mot Hammarby senast saknades Victor Fridén, men nu ska alla spelare vara friska igen. Och det kan behövas mot Guif som öppnat serien bra.

– Det är ett annorlunda Guif den här säsongen. De har spelare som är väldigt kvicka, explosiva och energiska. De spelar ett offensivt försvarsspel och vill stressa motståndaren till misstag så att de själva kan kontra. Det vill till att förhålla sig till den saken, annars kommer det bli tufft att hänga med, säger Robert Wedberg.

Uppsnack ikväll 18:30 i John Scott´s

Fler nyheter

Säsongens första Champions League-poäng var inom räckhåll i söndagens bortamatch..

Under lördagens Premiärfest hyllades Johanna Forsberg genom att förevigas med..

På lördagen spelade IK Sävehof säsongens första hemmamatch i Handbollsligan...

Vi är stolta att presentera aVizion som ny Partner till..