RIK bäst i derbyt

Det är derbydags och publik, ledare och spelare är rejält laddade. Det är lillebror mot storebror, Partille mot Göteborg, Sävehof mot Redbergslid. Ingen vill förlora ett derby och äran lever kvar till nästa derby och det lär bli en del glirningar supportrar och spelare emellan.

Matchen drar igång inför en spänd publik. Båda lagen går hårt åt varandra och Jesper Nielsen får redan efter tre spelade minuter byta tröja då den slitits sönder. Inte nog med det, i anfallet efter råkar Tobias Albrechtson skjuta RIK:s målvakt i ansiktet och Redbergslidbänken blir rasande. Och en del hårda ord utväxlas lagen emellan. I och med dessa incidenter har båda lagen satt tonen i matchen.

Sävehof får inte sitt anfallsspel att stämma samtidigt som Redbergslid spelar ett bra försvarsspel. Och bakåt får RIK komma lätt igenom och drar ifrån efter flera tekniska misstag i rad och leder med hela fem mål. Men Sävehof kämpar sig tillbaka in i matchen och i halvlek är det bara två mål som skiljer lagen åt 12-14 till gästerna.

Andra halvlek startar lugnare och RIK håller sin tvåmålsledning ända fram till den 38:e minuten då Robert Johansson sätter dit 16-16 för sitt Sävehof. Sävehofspelarna andas ut och börjar koppla av. Vilket de inte borde gjort, för på andra sidan av planen står en av matchens gigant Erik Hörberg och vaktar målet. Under en stund går inte ett enda skott förbi honom. Göteborgarna rycker ifrån och tuffheten i matchen tilltar.

Efter många hårda kamper i mitten åker Jesper Nielsen ut för tredje gången och får därmed lämna planen för gott. Sävehof tar nu en time-out och bjuder direkt efteråt på en riktig delikatess där Viktor Ottosson hoppar in med bollen ifrån kanten och spelar Tobias Albrechtson som kommer flygande i mitten. En äkta Japan.

Nu är det olidligt spännande lagen ligger jämt men fördel RIK som anfaller, de gör mål och Sävehof kontrar tillbaka. Det är ett enormt tryck inne i Partillebohallen, all publik står upp och applåderar, buar, visslar, skriker. Men Sävehof orkar inte för dagen att få in den där sista bollen och Redbergslid vinner tillslut med 26-28.

En mycket bitter och missnöjd Sävehoftränare i Mikael Franzén tycker att laget inte lyckades med mycket. Allt måste göras till hundra procent vilket idag inte var mer än femtio procent.
– Idag tycker jag vi inte ens är värda ett kryss, vi bränner för mycket och gör för mycket misstag.

Men något han kunde glädjas lite åt var stämningen och att publiken fick se en spännande match. Fast han hade gärna sett att den slutade till Partillelagets favör.
Vi gratulerar självklart Sävehofs egen Erik Fritzon som i och med matchen gjort sitt 1300 mål i elitserien. En fantastisk bedrift av en fantastisk spelare och människa.

IK Sävehof – Redbergslids IK 26-28 (12-14)
Sävehof: Robert Johansson 3, Jesper Nielsen 2, Victor Fridén 3, Erik Fritzon 4, Tobias Johansson 1, Tobias Albrechtson 2, Eric Forsell-Schefvert 3, Viktor Ottosson 1, Fredrik Larsson 5, Emil Berggren 2.
Redbergslid: Nacor Medina Perez 8, Richard Hanisch 2, Fredrik Pettersson 7, Oskar Ysander 8, Hampus Dahlqvist 1, Andreas Weinås 2.

Pris till bäste spelare:
IK Sävehof – Fredrik Larsson
RIK – Erik Hörberg

Publiksiffra: 1311

Text: Jakob Hasslöw
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..