Handboll, SHE, Sävehof - Kristianstad

REVANSCH MOT LUGI

Hemma mot Lugi HF säkrade IK Sävehof sjätte segern i rad i SHE-sammanhang. Tio mål skiljde till slut lagen åt med 32–22 som slutresultat.

Nina Dano skickade in onsdagskvällens första boll i nät innan två raka Lugi-mål tog gästerna upp i ledning för första och enda gången i matchen. Sävehof hade revansch att utkräva efter förlusten mot Lund-laget i januari och ingen tid skulle slösas.

Fyra gulsvarta mål i följd etablerade ett övertag och efter 15 spelade minuter var ställningen 9–5. Mest frekvent noterad i målprotokollet vid det skedet av matchen var Mathilda Lundström som då stod på tre gjorda mål.
– Vi kom ut med hög energi och fick stopp på det de ville göra, menade huvudtränare Rasmus Overby.

Lagen återvände ut till halvlek nummer två med siffrorna 14–10 på jumbotronen. Relativt fort drog Sävehof ifrån med ytterligare ett par bollar, vilket fick Lugi att begära timeout.
– Vi tyckte att vi hade gjort en bra förstahalvlek och att det kanske var för lite att bara leda med fyra.
– Vi missade lite för mycket, ”Bella” (Isabella Mouratidou) är en duktig målvakt och var bra påläst på oss. Jag tycker att vi spelade bra och spelade oss till lägen så det var ändå bara att fortsätta.

Samtidigt som målen hittade nätet på ena planhalvan, briljerade Wilma Kroon Andersson på den andra. Matchen igenom höll hon hög nivå där hon stod noterad för prick 50 i räddningsprocent i paus och skulle avrunda kvällen med 19 räddningar på 39 avslut.

Luckan ner till Lugi fortsatte att växa och stannade till sist på tio mål när Sävehof vann med 32–22.
– Vi var revanschsugna och jag tycker att Lugi har underpresterat med det material de haft den här säsongen. Man ser att de får till det ibland, men det är alldeles för sällan. I dag fick vi stopp på deras kvaliteter, vilket gjorde att de inte hade några lösningar, sade Overby.

IK Sävehofs målskyttar: Ida Lagerbon 8, Thess Krönell 4, Laura Jensen 4, Mathilda Lundström 3, Trine Mortensen 3, Nina Koppang 3, Nina Dano 2, Thea Blomst 2, Louise Rundcrantz 1, Jamina Roberts 1 och Elin Heikka 1.

Lugi HF:s målskyttar: Emma Navne 5, Beatrice Nilsson 4, Tyra Axnér 4, Olivia Löfqvist 3, Filippa Hall 3, Maja Persson 1, Ofelia Hallberg 1 och Nora Möller Adébo 1.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..