16-9_NästaHemmamatch_TYRESO

RETURMÖTE I ATG SVENSKA CUPEN!

RETURMÖTE I ATG SVENSKA CUPEN!

Söndag 8/10

15.30 SÄVEHOF –TYRESÖ (D)

  • Vinst med 10 bollar i första mötet igår
  • Vid seger kommer kvartsfinalerna spelas i början av november

Kom till Partille Arena och stötta våra tjejer.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

JESPER ÖSTLUND INFÖR TYRESÖ

Med tio måls marginal vann IK Sävehof torsdagens match mot Tyresö Handboll i ATG Svenska Cupens första åttondelsfinal. På söndag väntar returmöte och då vill huvudtränare Jesper Östlund se en bättre prestation från sitt lag.

Hur upplevde du första åttondelsfinalmötet med Tyresö?

– Jag tycker att vi var lite väl slarviga i perioder och känslan är att vi borde ha kunnat få en enklare resa än vad vi fick, även om det inte var någon fara på taket. Vi mötte ett lag som kommer från en lägre nivå, så jag tycker att det ska skilja minst tio mål i en sådan match. Sammanfattningsvis är jag inte helt nöjd med prestationen, men vi vann och det är vad som förväntas.

Madeleine Rehnbergs insats stack ut på ett positivt sätt. Vad har du att säga om hennes prestation?

– “Madde” var helt fantastisk. Nu har jag inte sett alla hennes matcher i karriären, men det här var nog det bästa hon har presterat. Nio mål på nio skott på 30 spelade minuter är en fantastisk prestation. Hon gjorde också målen på olika sätt och fixade två utvisningar, så jag är supernöjd med hennes prestation. Det var som att hon sprang på vatten.

Returmatch väntar på söndag. Hur tänker du dig att ni ska ta er an Tyresö när ni på förhand har tio måls försprång?

– Vi ska se till att fokusera på vår prestation och vår förhoppning är att vi ska göra en bättre match än vad vi gjorde i torsdags. Sedan kanske det kan finnas möjlighet att spela lite mer med spelare som hittills inte har spelat så mycket den här säsongen. Då krävs det dock att vi har garden uppe och gör det ordentligt. Vi ska vinna matchen och helst ska vi göra det med ett litet avstånd också.

Efter matchen väntar ett landslagsuppehåll. Hur vill du summera första delen av säsongen?

– Det har varit lite upp och ner. Det vi hade problem med i början av seriespelet var att vi inte alls fick till vårt försvarsspel, framförallt efter att Thea (Blomst) inte kunde spela. Nu har vi börjat hitta något, men det räcker inte alltid till i Champions League-matcherna när vi möter lag och spelare som är på en annan nivå. Efter Västerås-matchen gjorde vi riktigt bra försvarsinsatser mot först Höör och Skövde, och sedan även mot Brest. Sedan är det mycket nytt i anfallsspelet där vi behöver se till att hitta en bättre rytm, tajming och fart.

– I det stora hela är vi missnöjda med att det bara blev en poäng mot Västerås och sedan gav vi upp alldeles för tidigt mot Bukarest, där var det en tiominutersperiod i den första halvleken där vi hängde med våra huvuden. Annars gjorde vi det väldigt bra i de tre första Champions League-matcherna. Vi är jättenöjda med de prestationerna, även om det alltid finns saker att slipa på. Borta mot Buducnost var det surt att vi inte fick med oss en eller två poäng, men vi får försöka plocka dem på hemmaplan istället.

– Som helhet har vi tagit kliv samtidigt som vi har haft stor “rull” på truppen med spelare som försvunnit på grund av skador och så vidare. Jämfört med förra året är det en väldigt stor föryngring och man får ha respekt för att det tar lite tid innan vi hittar stabiliteten. De unga tjejerna har dock hittat alltmer rätt i spelet och har blivit tvungna att bli vuxna rätt så snabbt.

Fler nyheter

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..