Jesper Östlund_nyhetsbrev

RETUREN I ATG SVENSKA CUPEN!

Söndag 5/11

15.30 SÄVEHOF –VästeråsIrsta (D)

  • Förlust med 2 bollar i onsdags i Västerås. Nu är det revansch som gäller
  • Vid vinst väntar Final4 24 – 25 februari 2024 i Alingsås

Kom till Partille Arena och stötta våra tjejer!

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

https://savehof.ebiljett.nu/

 

 

 

JESPER ÖSTLUND INFÖR VÄSTERÅSIRSTA

För att ta sig vidare från kvartsfinalmötet i ATG Svenska Cupen måste IK Sävehof vända tvåmålsunderläget från den första matchen mot VästeråsIrsta HF. Här berättar huvudtränare Jesper Östlund bland annat om vad som behöver bli bättre när lagen möts i Partille Arena på söndag.

Vad säger du om första kvartsfinalmötet mot VästeråsIrsta?

– Lika nöjd som jag var över matchen mot Györ, lika missnöjd var jag efter den här matchen. Vad det beror på är dock svårt att säga. Energipåslaget var bra och känslan i halvtid var att vi borde leda med ett par bollar till, men att vi hade missat väldigt mycket. I andra halvlek blev det ännu mer, och i kombination av för dåliga avslut så valde vi ibland också fel lägen. I kassen landade deras målvakt på 53–54%, då är det svårt att vinna mot alla lag. Vi hade pratat om hur vi skulle skjuta, men misslyckades tyvärr med den delen.

Hur ser du på att prestationerna är ojämna?

– Det man ska ha med sig är att vi har ett väldigt ungt lag och då kan de individuella prestationerna skifta från dag till dag. Vi vill komma till att om två-tre spelare inte har dagen, så ska kollektivet höja upp lägstanivån. Så långt har vi inte kommit ännu, för vår lägstanivå är alldeles för låg. När vi väl hittar rätt så kan högstanivån dock vara väldigt hög, vilket vi framförallt har visat i Champions League. Där kan vi hänga med de allra bästa lagen i perioder.

– Varje dag jobbar vi hårt för att knäcka koden så att vi kan ta oss framåt, men just nu är det inte lika självklart som förra säsongen när vi nästan på förhand visste att vi skulle vinna när vi mötte svenskt motstånd. Nu krävs det lite mer, vilket både kan kännas frustrerande och som en kul utmaning. Vi har ett väldigt talangfullt lag, men vi behöver bli bättre.

Är det något särskilt mot VästeråsIrsta som du känner är lurigt att hantera?

– Deras målvakt. Den koden måste vi knäcka. Jämfört med senast ska vi förhoppningsvis spela bättre anfallsspel också. Ett tag i andra halvlek senast så blev det lite stressigt när hon radade upp räddningar.

 

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..