Resan mot gulden har startat

Kvart över elva imorse samlades dam- och herrlaget i Partillebohallen för avresa mot Malmö och morgondagens finaler i Malmö Arena.

I herrbussen blev det lite panik bland spelarna när inget kaffe var med på bussen, men som tur var så hade busschauffören givetvis en lösning på det hela och spelarna tackade och tog emot.

Resan inleddes med en härlig frågesport gjord av Tobias ”Rumän” Johansson. Frågorna handlade om allt ni kan tänka er, djur, kända citat, idrott, blommor, engelska osv. Det hela avslutades med en musiktävling där ”Foppa” Forsberg och massören Sara stod som vinnare på 37 poäng. På andra plats hittar vi ”Warta-duon” Erik Jakobsson och Jeppe Nielsen med en poäng mindre. Bronsmedaljen knep Robban Johansson och Erik Fritzon med sina 34 poäng.

De lyssnades även på radiosporten där supportrarna Anna Aronsson och Marcus Mårtensson berättade om sin syn på morgondagens finaler. De båda trodde att herrarna skulle vinna och givetvis trodde de även på damlaget, även om det ser tuffare ut för damerna. Erik Fritzons anfallsspel (Anna) och Andreas ”Ankan” Ungessons försvarsspel (Marcus) skulle bli tungan på vågen mot SM-guldet.

I dambussen har det varit betydligt lugnare. Det har spelats spel, kollats på lite teknik från Skövdematcher. Pär Jilsén har lagt ner ett jättejobb med detta. Tjejerna har självmant gått fram till Mr. Jilsén och kollade på videosnuttar. Målvakterna sitter och kollar på hur kantspelarna, skyttarna och linjespelarna agerar när dom avslutar. De har även kollat mycket på straffkast. Till sin hjälp har dom målvaktstränaren Jesper Andersson, som kommer med väldigt många och goda tips till Cissi Grubbström och Johanna Bundsen.

Missa inte Sävehof-TV som kommer att uppdateras flera gånger per dag under helgen.

Text och foto: Martin Gunnérus

Fler nyheter

EUROPEAN LEAGUE IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO) Tisdag 5..

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..