Handboll, Handbollsligan, Semifinal 3, Sävehof - Ystad IF

REDUCERAT I SEMIFINALSERIEN

Förutsättningarna inför semifinal 3 mot Ystads IF var tydliga – vinn matchen och säsongen förlängs. Så blev det också när IK Sävehof gjorde nio fler mål än motståndarna.
– Vi ville inte ge oss och kommer aldrig att ge oss förrän det är kört, sade huvudtränare Michael Apelgren kort efter slutsignalen.

Det var med en ruggig fart som den tredje semifinalen mellan Sävehof och Ystad inleddes. Mindre än åtta minuter in i matchen visade jumbotronen i Partille Arena att ställningen redan var 8–4 i gulsvart favör. Timeout från bortalaget följde på det, vilket fick målproduktionen att mattas av en aning.
– Vi gjorde det bra i början där vi lyckades med ett par grejer, konstaterade huvudtränare Michael Apelgren.

Därefter skulle Ystad arbeta sig närmare och de lyckades även göra mål i det absoluta slutskedet av den första halvleken. Kvar i ledningen lyckades Sävehof dock hålla sig när ställningen var 16–15.
– Det är klart att det kändes lite som i de tidigare matcherna där vi ledde lite, men i den sista sekunden av halvleken släppte vi sedan in ett mål. Det var tungt, men jag är glad över att vi sedan gjorde det bra i början av andra.

Särskilt lång tid in i den andra halvleken dröjde det inte förrän försprånget växte sig större igen. Genom två likartade mål av Pontus Brolin respektive Sebastian Karlsson, där bollen återerövrades i defensivt territorium och kontringar snabbt iscensattes, återställdes marginalen på fyra måls differens.

Från det läget släppte Sävehof aldrig ifrån sig initiativet och ackompanjerat av gott tryck från läktarna skrevs segersiffrorna till 34–25.
– I stort var det här en väldigt bra match och när vi fick momentum så lyckades vi dra ifrån. Nu gäller det att jobba ännu hårdare in mot nästa match, det här är en mastodontsäsong som vi fortsätter kriga kvar i, konstaterade Apelgren efter att laget reducerat till 1–2 i semifinalserien.

Vinsten innebär att det blir en fjärde match mot Ystad när lagen drabbar samman igen i Skåne på torsdag.

IK Sävehofs målskyttar: Elias Ellefsen á Skipagötu 11, Sebastian Spante 4, Sebastian Karlsson 4, Felix Möller 3, Rune Schröder 3, Simon Möller 2, Gzim Salihi 2, Emil Berlin 1, Pontus Brolin 1, Jonathan Stenbäcken 1, Malte Celander 1 och Marcus Lennernäs 1.

Ystad IF:s målskyttar: Julius Lindskog Andersson 8, Anton Månsson 3, Johan Dahlin 3, Jonathan Svensson 3, Jakob Nygren 2, Dalibor Doder 2, Christoffer Svensson 1, Kim Andersson 1, Hampus Andersson 1 och Hampus Karlsson 1.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..