180919_rasmus_overby_640

RASMUS INFÖR SKARA

Sävehof vs Skara
Torsdag 28 mars 18:00

Det är nästan två veckor sedan SHE avslutades, och tiden fram till första kvartsfinalen har Sävehof använt till att nöta detaljer och slipa formen.

– Det har ju varit landslagsuppehåll och några spelare har varit iväg, men vi andra har tränat med A-pojkarna och det finns en längtan efter att komma igång med kvartsfinalspelet, hälsar tränaren Rasmus Overby.

Tittar man till resultaten under grundserien är det ingen överraskning att Sävehof valde Skara som motståndare i kvarten: 30-17 hemma i förra månaden och 28-19 i bortamötet i oktober.

– Vi har bra koll på hur Skara spelar denna säsongen och tycker att de passar oss bra. Vi tycker att det är ett lag vi kan vinna mot, motiverar Rasmus Overby valet.

Därmed inte sagt att han tror att det blir en transportsträcka. Sävehof förväntar sig betydligt tuffare motstånd nu än det Skara gav i seriespelet.

– Det är inte alltid de som spelar bäst handboll vinner i ett slutspel. Den handlar om så mycket annat också, att visa att man vill vinna bland annat. Men förhoppningsvis klarar vi att spela bra defensivt. Vinner vi målvaktsmatchen och får igång ett spel där vi får springa mycket och spela på kontringar, då tror jag att det går vägen, fortsätter Rasmus Overby.

Hela truppen är tillgänglig för spel, och det ser Overby som en fördel:

– Vi kan inte gå runt på sex spelare. Vi behöver hålla alla spelare i gång och det vill till att alla tar ansvar om vi ska kunna prestera så bra som möjligt, säger han.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..