180919_rasmus_overby_640

RASMUS INFÖR SKARA – KVART 3:5

Sävehof vs Skara – Kvartsfinal 3:5
Torsdag 4 april 19:00 i Partille Arena
 Köp biljett >>>

Det är dags för kvartsfinal 3, och det är inget att hymla med, Sävehof är ute efter att stänga kvartsfinalen i tre raka matcher.
– Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge, och nu ska vi göra arbetet färdigt, resonerar tränaren Rasmus Overby.

När han tittar tillbaka på de två kvartsfinaler som spelats mot Skara är han framför allt belåten med hur laget lyft sig jämfört med seriespelet.
– Vi har gjort bra insatser i de här två matcherna, och kommit upp i nivå även om vi inte varit lika bra i hela matcherna. Men nu ska vi försöka få till det i 60 minuter, säger Rasms Overby.

I senaste matchen var Skara så nära som ett mål ifrån en stund i andra halvlek (18-19), men Sävehoftränaren säger att det ändå var ett lugn som rådde i laget.
– Vi pratade redan i paus om att det var en tuff match även om vi ledde med sex mål, så vi hade den inställningen hela tiden. Därför blev vi aldrig nervösa även om ställningen blev jämnare, säger Rasmus Overby.

När det var som jämnast stod Isabella Mouratidou för ett par klassräddningar, och eftersom Christina Elm inlett matchen strålande betyder det att Sävehof har ett komplett målvaktspar. Rasmus Overby är övertygad om att Sävehof vinner om laget arbetar på rätt sätt.
– Skara kommer inte ha något nytt att komma med, för i så fall hade de gjort det redan i den andra kvartsfinalen. Vi vet att det är upp till oss själva att avgöra det här, och vi ska visa att vi kan spela bra handboll, säger han.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..