180919_rasmus_overby_640

RASMUS INFÖR KVÄLLENS MATCH

Sävehof vs Kristianstad
Fredag 15 mars 19.00 i Partille Arena

Köp biljett >>>

Det är dags för sista matchen i grundserien, men även om den inte betyder någonting för Sävehofs placering i tabellen är tränaren Rasmus Overby noggrann i förberedelserna. Det handlar om att avsluta SHE på bästa sätt.
– Det finns många saker att tänka på. Till att börja med ska vi ta ansvar som lag för vår vårt spel i SHE, och vi har ett ansvar mot vår publik också. Vi har förlorat tidigare på hemmaplan, och vi tar med oss erfarenheterna från det och ska jobba för att det inte ska hända igen, säger han och fortsätter:
– Sedan handlar det också om att komma bra förberedd till slutspelet. Vi har hundra procent fokus på kvartsfinalen, och i det ingår att vi ska ta den här matchen på största allvar.

På sitt sätt kan man faktsikt likna avslutningsmatchen i SHE vid en slutspelsmatch. Kristianstad är i ett läge som liknar det slutspelslagen befinner sig i.
– Vi är medvetna om att detta inte blir en enkel match, vi kommer möta ett lag som ger allt för att sno poäng från oss, så vi kommer att få jobba för att vinna, fortsätter Rasmus Overby.

I den situationen Sävehof befinner sig i skulle man sett till tabellen kunna tänka sig att det laborerades en del i laget, men så kommer inte Rasmus Overby att agera. Det finns inget behov av att vila spelare, för det är ingen som är fysiskt sliten.
– Vi har spelat runt på många spelare hela säsongen, så det ser bra ut i truppen, säger Sävehoftränaren.

Sävehof kommer få välja kvartsfinalmotståndare av lagen som kommer femma-sexa i tabellen, vilket är Önnered och VästeråsIrsta just nu, men även fjärdeplacerade Lugi och sjundeplacerade Kungälv kan hamna på de placeringarna.
– Vi tittar på kvartsfinalen när vi har tabellen klar för oss, hälsar Rasmus Overby.

Första kvartsfinalen blir ett dubbelarrangemang med match även för herrarna. Matchdatum 28 mars.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..