181024_hela_damlaget_pose_640

RASMUS INFÖR HÖÖRMATCHEN

SERIFINAL
Sävehof vs Höör
19:00 i Partille Arena

Köp biljetter >>>

Det är tabellettan mot tabelltvåan och repris på senaste SM-finalen – och en match som både spelare och ledare ser fram emot.
– Det kommer kosta en hel del energi, för vi vet att Höör är bra och att de har en kontringsfas som vi måste ha koll på, säger tränaren Rasmus Overby.

Sävehof kommer till spel stärkta av vändningen i Boden (seger 28-25) och en bra insats i Champions League trots förlust mot Brest (26-34). Mot Boden var kantspelet effektivt, och taktiskt var det en triumf att välja spel sju mot sex (anfallsspel utan målvakt) för att luckra upp försvaret.
– Vi har verktyg i vår verktygslåda och får använda dem olika i olika matcher. Oftast behöver vi inte spela sju mot sex, men här använde vi det för att komma ikapp, säger Sävehoftränaren.

Att svenska mästarna efter fyra matcher fortfarande står utan seger i Champions League bekymrar inte Rasmus Overby.
– Vi hade en rolig match mot Brest i söndags. Vi hade bra inställning och gjorde en stark insats men förlorade mot ett ännu bättre lag. Vi möter bra lag hela tiden och jag är övertygad att det är lärorikt för oss, säger han.

Med andra ord finns det flera positiva erfarenheter att ta med sig in i det fortsatta spelet, och då närmast mot serieledande Höör.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..