Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Ystads IF

RÄCKTE INTE HELA VÄGEN MOT YSTAD

Säsongens andra förlust i Handbollsligan kom på onsdagskvällen hemma mot Ystad. Det såg förvisso bra ut i framförallt första halvlek, men i slutändan var det gästerna som var starkast.

Sävehof inledde starkt där Agust Björgvinsson och Oskar Sunnefeldt stod ut mest. Den sistnämnde gjorde lagets tre första mål och var även inblandad i det fjärde när han spelade ut till Sebastian Karlssons 4-2. En supersekvens för oss med gulsvarta glasögon när William Bogojevic först smällde in 8-5 för att sekunder senare täcka en Kim Andersson-slägga. Andrabollen gick förvisso till Ystad, men då var det Björgvinssons tur att visa sin gymnastiska sida och lyckades stoppa ännu ett bra läge för gästerna.

Sävehof-ledningen i paus var välförtjänt och det stod 15-13 när lagen gick till omklädningsrummen för snack och vila.
– Vi spelade bra i första och stod upp väldigt bra i försvaret. Sen ledde vi med fyra, som sen blev två istället för att det blir sex måls ledning, det är tillfälligheter som gör det, säger manager Anders Eliasson om den positiva starten.

Sunnefeldt var het i matchens inledning och i starten av andra var det istället kompisen på nio meter, Bogojevic, som tog mest initiativ. Han gjorde lagets tre första mål i halvleken och landade slutligen på nio sett över hela matchen. Ett tag kunde ingen stoppa honom och i samma sekvens där han gjorde 21-20 fick han även en Ystad-spelare utvisad. Frågan är om han har svalnat ännu.

Den andra halvleken skulle dock tillhöra Ystad. Kvitteringen till 18-18 kom in inledningen på halvleken och vid halvlekens mitt var de även uppe i ledning. Det pendlade mycket mellan lika och ett måls övertag för något av lagen, men med sex minuter kvar kom gästerna upp i två måls ledning. Sävehof klarade inte av att hämta sig från det och förlusten skrevs till 30-33.
– Ystad ändrade lite, (Eric Forsell) Schefvert kom igång och vi orkade inte stå upp man-man. De vann den typen av kamper och gör en mycket bättre andra halvlek än vad vi gör, summerar Eliasson.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..