Handboll, Dam, Champions League, SŠvehof - Rostov-Don

RÄCKTE INTE HELA VÄGEN MOT ROSTOV

Höstens sista hemmamatch i Champions League-gruppspelet spelades på söndagseftermiddagen. En övertygande första halvlek gav positiva vibbar, men ryska Rostov-Don visade sig vara starkast och vann med 32-26.

Tidigt i matchen fick Rostov-Don två straffkast. Det ena gav dem ledningen medan det andra stoppades av Wilma Kroon-Andersson. Dagens startande Sävehof-målvakt var en av anledningarna till en fin start på matchen när hon stoppade flera avslut från ryskt håll. För Sävehofs del var det Amelia Lundbäck som drog igång målskyttet. En annan som var aktiv var Olivia Mellegård och vi fick ofta se henne båga upp från sin vänstersex-position för att ta avslut från en mer central position i banan.

Efter 15 minuters spel var Sävehof uppe i en tremålsledning. Vid flera tillfällen fanns det möjlighet att även öka försprånget till fyra bollars marginal, men vid de avslutsförsöken sökte sig bollen länge hellre mot eller utanför stolparna istället för mot nätet. Efter 24 minuters spel skulle dock ”Melle” se till att så blev fallet. Rostov-Don klev fram mer mot slutet av halvleken och var bara ett mål bakom efter 30 minuters spel. 15-14 visade jumbotronen i Partille Arena.
– Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra första halvlek och visade igen att vi håller en väldigt bra nivå. Sedan hade de en växel till och visste när de skulle gasa, sade huvudtränare Rasmus Overby efter matchen.

I den andra halvleken var känslan just att ryskorna satte i en högre växel och kvitteringen kom efter två minuters spel av den andra halvleken. Lika-läget var det gästerna som förvaltade bäst och då var det istället de som gick upp i en fyramålsledning. Rasmus Overby kallade på en timeout för att försöka vända den negativa trenden och det gav effekt på så sätt att de efterföljande två målen kom från Sävehof-händer. Till slut blev dock differensen mellan lagen tydlig och Rostov vann med 32-26.
– Vi skulle ha spelat på den nivån vi gjorde i första halvlek i 60 minuter, inte ha tio minuter där man faller ur och där man sedan behöver kämpa för att komma upp igen.
– I dag är det de första minuterna av andra halvlek som är orsak till det. Där kan man inte heller skylla på att man är trött för då hade vi precis suttit i 15 minuter och pratat om att de första tio minuterna skulle vara viktiga.
Sett till helheten och motståndet tycker Overby ändå att det finns saker att ta med sig och han är stolt över laget.
– Jag tycker att vi går härifrån med högt huvud för vi krigade på bra. I andra fick vi inte samma flow och det är något vi ska prata om, vi får inte bi rädda för att gå på mål. Men överlag gör vi en bra insats och det kändes som att vi hade möjlighet att vara med hela vägen, men det klarade vi inte av.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..