PUSSELBITARNA ÄR PÅ PLATS

Sävehofs sportsliga ledarskap är utstakat.

Det har varit känt ett tag att Sävehoflegendaren Anders Eliasson slutar som manager och coach för herrlaget. Detsamma gör guldtränaren Andreas Stockenberg som lämnar för Allsvenskan och Amo (Alstermo) Handboll.

Nyhet! Lämnar gör även Hanna Fogelström som manager för damlaget och akademiansvarig. Ulf Bramfors lämnar som assisterande damtränare.

….. och så här blir det

Emil Berggren tar över det sportsliga ansvaret och Jonas Larholm blir spelande tränare kommande säsong för att därefter lämna över till Michael Apelgren.

Sportchef (ny)
Emil Berggren – 33 år
3 SM-guld med Sävehof
HK Eskil, RIK (06-08), Sävehof (09-12), Bergischer HC (12-14), Ålborg Håndbold (14-17), Budakalasz (17-18), IFK Ystad (18-19)

Akademiansvarig (ny)
Andreas Wallin – 30 år
Uppvuxen i Eskilstuna, aktiv i klubbar som Skå IK, Huddinge HK, BK Heid (assisterande damsenior), Kungälvs HK (Akademin, DJ-FA).

Marie Ahlm fortsätter som ungdomsansvarig (sedan 2009)

Herrtränare (ny) – säsongen 2019-20
Jonas Larholm – 37 år
Landskamper: 211 A, 55U och 25J
Meriter: OS-silver, UVM-guld, 3 SM-guld, Super Cup mästare
Moderklubb IK Sävehof, därefter FC Barcelona, Ålborg, Pick Szeged, Holstebro och åter IK Sävehof (2016).

Assisterande tränare (ny) – säsongen 2019-20
Emil Berggren

Herrtränare (ny) – säsongen 2020-23
Michael Apelgren – 35 år
Landskamper: 5 A, 38 U, 2J
Meriter: 5 SM-guld (3 Hammarby IF och 2 IK Sävehof), 5 NM-guld (Elverum),
Uppvuxen i Stockholm och IF Swithiod, Tyresö IF, Djurgården, Hammarby, BM Granollers (ESP), IK Sävehof, Puerto Sagunto (Valencia), Elverum Håndball

Damtränare
Rasmus Overby fullföljer sitt andra år på tvåårskontraktet.

Assisterande tränare (ny)
Andreas Wallin

Citat:
Emil Berggren
– Jag har hela tiden sen jag lämnade Sävehof hoppats komma tillbaka i någon roll.
– Att jag fått denna möjlighet gör mig oerhört stolt och väldigt glad.
– Jag tror mycket på den här lösningen och är nöjd över att vi kan presentera så många namn med både mycket erfarenhet men också med stora Sävehofhjärtan.

Jonas Larholm
– Känns kul att få chansen att jobba i en klubb som man känner lite extra för. Ska bli väldigt lärorikt att få arbeta i en miljö som har så otroligt mycket handbolls-kunnande och spännande människor som jag hoppas ska kunna bidra också till min egen personliga utveckling.

Michael Apelgren
– En inspirerande utmaning i en ny spännande konstellation. Ser med tillförsikt fram emot att jobba hårt för fortsatt utveckling i klubben.

Hanna Fogelström
– Jag är stolt och glad över vad jag har fått vara med om. Jag tycker att jag har utfört mitt arbete på ett bra sätt och har fått bra stöttning. Jag har sedan dag ett velat vara med och påverka och utveckla klubben, vi har tagit ett steg framåt och resultat-mässigt har det varit en fantastisk säsong. Tjänsten kräver mycket och det är en livsstil. Jag har gillat att gå till jobbet varje dag, jag älskar handboll, men nu vill jag vara åskådare.
– Tack ALLA för att jag fått äran att vara med och ta beslut, vissa tuffare än andra men alltid med klubbens bästa i tanken.
– Jag önskar Sävehof och alla i organisationen stort lycka till, ni är bäst.

Andreas Wallin
– Jag ser fram emot att börja jobba för en storklubb som Sävehof. Det är en ynnest att få vara med och bidra till damlagets utveckling och fortsatt vara med i toppen av svensk handboll samt dessutom få bidra till Akademin på både pojk- och flicksidan.

Stefan Albrechtson – klubbdirektör.
– En fantastisk säsong ligger bakom oss. Vi blickar ödmjukt framåt och inser självklart att en liknande säsong blir svår att upprepa resultatmässigt. Den omvandling vi går igenom på handbollsidan ser mycket spännande ut med många nya personer med mycket entusiasm.
– Sävehof har många utmaningar framför sig och i synnerhet våra representationslag som kombinerar Champions League med spel i högsta ligan.
– Vi hälsar alla nya tränare och ledare varmt välkomna i sina positioner och önskar lycka till.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..