16_wilma_andersson_1920

PROFIL WILMA

Semifinal 2
Sävehof vs Skuru
Måndag 23 april 19:00

Namn: Wilma Kroon Andersson
Ålder: 19 år
Roll i Sävehof: Målvakt i A-laget

Hon kom till Sävehof från Skara inför säsongen och hade egentligen inte några större förhoppningar om speltid. Men Wilma Kroon Andersson har gjort stora framsteg, och i förra veckan var hon en starkt bidragande orsak till att Sävehof vann första semifinalen.

– Vi har varit tre målvakter som konkurrerar med varandra. Men vi hjälper varandra också, berättar Wilma.

Hon säger att det tar tid att komma in i ett nytt lag och att hon måste ha tålamod, men samtidigt uppstår viljan av att spela mer när hon fått lite speltid.

Det är i samarbetet och kommunikationen med försvaret som Wilma Kroon Andersson först pekar på när vi ber om utvecklingsområden under säsongen. Sedan kommer hon på det som förändrats mest:

– Det är fysiken. Jag använder kroppen på ett helt annat sätt i dag jämfört med när jag kom till Sävehof. Då sa fystränaren Elvir Rakovic att jag knappt kunde springa, säger hon och skrattar.

Första semifinalen var länge jämn, och Wilma räknar med att det kommer bli tätt och tufft också i fortsättningen av semifinalserien.

– Skuru kommer såklart taggat till denna matchen. Men vi är förberedda, och vi har många spelare som kan kliva fram. Senast var det Ida Odén och innan dess Elin Hallagård. Bredden är en styrka, säger Wilma men har också synpunkter på detaljer som måste förbättras:

– Det var mycket tekniska fel senast, 14 passmissar bland annat, och där måste vi skärpa oss, säger hon.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..