PROFIL VIKTOR RHODIN

Viktor Rhodin
Ålder: 23 år.
Position i Sävehof: Mittsexa i A-laget.

Köp biljett på webben, spara tid och pengar! slipp stå i kö!>>>

Han är redan inne på sjätte säsongen i elitsammanhang, så det passar sig väl inte att påstå Viktor Rhodin är med för att lära men vid sidan av handbollen är det verkligen just så. Han lär för att ta hand om morgondagens förmågor.

– Jag läser grundlärarprogrammet, började i höstas och ska bli mellanstadielärare, berättar han.

Mellan alla studietimmar blir det också en hel del handboll. Fast Viktor Rhodin hade inte tackat nej till ännu mer av den varan.

– Alla vill väl spela mer, säger han.

Positionen som mittsexa delar han mer Joakim Larsson, och det är verkligen ett teamwork på hög nivå.

– I försvaret har vi spelat mycket tillsammans och framåt delar vi på jobbet. Den som har mest flyt spelar mer, och så ska det vara, säger Viktor.

Han känner att utvecklingsfasen tagit ordentlig fart den här säsongen.

– Jag är mycket bättre, framför allt i försvarsspelet. Men jag kommer också in mer och mer i anfallsspelet. Förra året var det lite svårare att anpassa sig, för då var Atle (Ingolfsson) den andra mittsexan och vi har väldigt olika spelstil. Jag och Joakim är mer lika varandra och då blir det lättare att samarbeta med niometersspelarna, förklarar Viktor.

Nu väntar E20-derbyt mot Alingsås och Viktor Rhodin känner sig hoppfull.

– Vi har pratat mycket om vårt spel. Det har sett bra ut både på matcher och träningar, och även om vi tappat en del poäng finns det ingen anledning att hänga läpp. Säsongen är lång och vi har en go´ känsla i truppen även om vi också förstår att det är en tuff match som väntar. Jag tror att laget som jobbar bäst med noggrannhet i försvar och anfall kommer vinna, säger han.