12_simon_moller_1920

PROFIL SIMON MÖLLER

Sävehof vs Karlskrona
Torsdag 1 mars 19:00 i Partille Arena
Köp biljetter >>>

Simon Möller
Ålder: 17 år.
Roll i Sävehof: Målvakt i A-laget.

Detta är lite grann av en saga, eller en hjälteberättelse som skulle kunna vara hämtad från gamla sportmagasinet Buster. Simon Möller tillhörde inte A-laget när säsongen började, men nu är tonåringen en profil som ger de stjärnan Per Sandström och Anton Hagvall en kamp om speltid.

– Det här är ju vad jag drömt om sedan jag var liten. Minns min debut mot Malmö borta och när jag fick komma in typ sista tre minuterna borta mot Karlskrona. Där gjorde jag min första räddning i Handbollsligan, det är hur stort som helst, säger han.

Genombrottet kom i november, mot Ystad hemma. Simon Möller kom in de sista tio minuterna och avgjorde matchen, bland annat med tre räddningar (varav en på straff) de sista två minuterna.

– Det är en svår situation, medger Simon och fortsätter om hur handbollsvardagen förändrats radikalt:

– Jag är bara 17 år och har ingen erfarenhet, tänkte att jag skulle få spela en del med S-hof i division 1 under säsongen men nu får jag stort förtroende av Anders (Eliasson)… Jag pratar mycket med mina tränare, föräldrar och Per Sandström förstås, där har jag mycket att lära.

Simon Möller är medveten om att det kan vara tufft att behålla lugnet när det går så bra, men han är sansad i sina tankar:

– Andra lag kanske tycker jag är kaxig, men jag försöker stå med både fötterna på jorden. Det finns stunder jag får spela några minuter och släpper in tre mål på tre skott också, säger han.

Nu är det Karlskrona som gäller.

– Det är en viktig match, dels för att vi behöver poäng för att hålla Hammarby på behörigt avstånd och dels för vårt självförtroende. Vi får inte vika ner oss nu utan vara ödmjuka och jobba hårt, säger Simon Möller.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..