180112_olivia_mellegard_640

PROFIL MELLEGÅRD

Olivia Mellegård
Ålder: 21 år.
Roll i Sävehof: Vänstersexa i A-laget.

Köp biljetter >>>

Sävehof vs Önnered
Söndag 25 februari i Partille Arena

 

”Snabb” står det i kolumnen för styrka i Sävehofs interna adresslista bakom Olivia Mellegårds namn. Ingen kan protestera mot det, men tränaren Henrik Signell fyller gärna på med fler ord:

– Hon har en otrolig potential och kan bli bra på flera positioner. Vi har använt henne även på niometer, och företrädesvis som höger-nia. Allsidig, allround och behärskar det mesta, säger han om spelaren i tröja 19.

När Olivia Mellegård får höra orden blir reaktionen…

– Det är kul att höra. Jag vill ju bidra så mycket som möjligt och att få spela på olika positioner är bara inspirerande.

Ska hon beskriva sig själv blir det i första hand som vänstersexa.

Vi ber Olivia Mellegård reflektera över säsongen som helhet fram tills i dag, och svaret blir såklart som bergochdalbanan på stans nöjesfält.

– Vi öppnade bra och kom i en svacka men har rest oss igen. Vi gjorde en del förändringar i försvarsspelet, men jag tror att helheten var mer komplex än så. Nu vet vi vad vi kan men är samtidigt ödmjuka eftersom vi vet hur lätt det kan vara att hamna i motgång igen, säger hon.

Nu väntar Önnered och det är en match som är lite speciell för just Olivia Mellegård. Det är nämligen hennes moderklubb, och även om hon spelat två SM-finaler med Sävehof glömmer hon inte rötterna:

– Jag känner många i klubben, fast det var mer speciellt när jag mötte Önnered första gången. Nu är det tredje säsongen jag är på andra sidan, säger hon.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..