PROFIL LINNEA PETTERSSON

Matchens profil Linnea Pettersson
Ålder: 22.
Position i Sävehof: Mittnia i A-laget.

Med tre säsonger bakom sig i högsta serien kliver Linnea Pettersson in som lagkapten i Sävehof. Det är en ung kapten – i ett ungt lag.

– När vi tappat spelare tidigare mellan säsongerna har vi ersatt både med erfarna och yngre, men den här gången har det varit mest talangfulla spelare som tillkommit. Därför känns det lite ovisst och svårt att veta var vi står jämfört med andra lag, men samtidigt väldigt spännande, säger hon.

Försäsongen har varit lång – och tuffare än vanligt, enligt Linnea Pettersson.

– Har nog aldrig varit med om att vi tränat tuffare, men det gillar jag samtidigt. Vi hade också ett bra matchläger i Danmark och känner oss väl förberedda, säger hon och fortsätter:

– Jag har nog aldrig någonsin sett fram emot en säsong som jag gör just nu. Det känns bra att ha fått förtroende som lagkapten och kanske lite mer tid på banan.
Eslöv är första motståndet i SHE, ett lag som precis som Sävehof, haft en del omsättning på spelarsidan.

– Jag har inte riktig koll på hur bra Eslöv är just nu, men det brukar bli tuffa matcher. Jag ser inget som självklart. Det känns i alla fall toppen i vårt lag, och vi är beredda på att arbeta hårt för att lyckas, säger Linnea Pettersson