180103_julia_eriksson_640

PROFIL JULIA ERIKSSON

Julia Eriksson
Ålder: 23 år.
Roll i Sävehof: Vänsternia i A-laget.

I höstas fanns det perioder då Julia Eriksson hade så ont i ryggen att hon inte ens klarade av vardagen och än mindre kunde se sig själv som handbollsspelare igen. Men här är hon – tillbaka och i form som om ingenting hänt…

– Jag hoppades ju vad läkarna sa till mig, och efter operationen vände det. De plockade ut lite skit och sedan har det fungerat, säger hon.

Under skadeperioden följde Julia Eriksson vissa matcher liggandes på läktaren. I dag säger hon att det är närmast ofattbart vilken smärta kroppen kan stå ut med.  Den 3 januari gjorde Julia comeback, och sedan dess har det varit full satsning.

Nu känner hon stor tillförsikt inför det stundande slutspelet. Hon har vilat en del under veckan, men det har mer varit en försiktighetsåtgärd än tecken på problem.

– Alla är taggade. Det ser bra ut på träningar och vi ska sälja oss dyrt i slutspelet, säger Julia.

Hon tycker att Sävehof i dag inte är fysiskt sämre än Sävehof de senaste säsongerna, även om tidigare lag innehållit mer namnkunniga spelare.

– Titta på landslaget… där har du tidigare Sävehofare. I dag har vi många yngre spelare men vi har mycket att ge, hälsar Julia.

Boden som motståndare i kvartsfinalen kan bli en rejäl fight:

– Vi har spelat två jämna matcher med dem. Senast vann vi med fyra mål, men de kom ikapp i slutet och var bara ett mål ifrån ett tag. Boden slutar aldrig kämpa, och vi måste sätta vårt försvars- och målvaktsspel direkt mot dem, säger Julia Eriksson.

Slutspelet kan börja!

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..