170914_larsson_640

PROFIL JOAKIM LARSSON

Joakim Larsson
Ålder: 33 år.
Position i Sävehof: Mittsexa i A-laget.

Här är ett kraftpaket som blir svårt att rubba i Handbollsligan – nye Joakim Larsson är 196 centimeter lång och är truppens näst tyngste spelare (103 kilo). Efter nio säsonger i Bundesliga är han tillbaka i svensk klubblagshandboll, och den förre Skövdespelaren lockades av Göteborg, Partille och Sävehof.

– Det här var lite min möjlighet att komma tillbaka till Sverige. Jag har ju en tysk fru och hade det inte varit för handbollen och Göteborg kanske vi aldrig fått chansen att se hur vi trivs här, säger han.

Joakim Larsson har förstås följt svensk handboll på avstånd under sina år i Tyskland, och det känns som han har bra koll på kvalitén. När vi ber om ett omdöme på Handbollsligan dröjer inte svaret:

– Det känns som det blir två kvalitetsnivåer, sex-sju lag högt upp i serien och sex-sju lag i ett nedre skikt och däröver står Kristianstad i en egen liga.

I juni presenterades Joakim Larsson som ny spelare, och sedan dess har han haft möjlighet att läsa in sig på det nya laget.

– Det är bra killar med mycket driv i laget. Vi har kul när vi tränar och är målinriktade, säger han.

Ambitionen är hög. Joakim Larsson igen:

– Förväntningarna är att vi utvecklas varje match under första halvåret. Då har vi en hög nivå till slutspelet. Jag tror att det handlar om vad vi gör med de kvaliteter vi har, och inte lika mycket om hur motståndare agerar.

Och det står väl utom all tvivel att Joakim Larsson, med 26 U-landskamper och två SM-silver i sitt cv, kan vara med och bidra till utvecklingen:

– Jag har en del rutin och ska kunna bidra med lite attityd i laget, både framåt och bakåt, säger han.

Och i Partille Arena säger vi: Välkommen till Sävehof, Joakim Larsson.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..