2_joakim_larsson_1920

PROFIL JOAKIM LARSSON

Joakim Larsson

Ålder: 34.

Roll i Sävehof: Mittsexa i A-laget.

Det har praktiskt taget blivit två månader vid sidan om handbollsplanen, så gissa vem som är sugen på comeback nu…

– Det ska bli skitkul, för det har varit en lpång tid jag varit utanför laget. Och det har varit tråkigt, om man ska vara ärlig, säger Joakim Larsson.

Han är inne på tredje träningsveckan, där han kan satsa för fullt. Första kvartsfinalen följdes från läktarhåll, och även om det säkert var frustrerande på sitt sätt fanns det annat som fick Joakim Larsson på bra humör:

– Vi gjorde en bra match, och det finns mycket att bygga på från den. Det är egentligen detaljer som behöver justeras och får vi till dem blir det riktigt bra. Det var ju inte någon stor skillnad i första matchen, Malmö var lite hetare när det avgjordes och där hoppas vi vara den här gången, fortsätter Larsson.

Två SM-silver finns på det egna cv:t plus massor mer erfarenhet från handboll i Tyskland. Just erfarenheten kan bli värdefull i slutspelet.

– Man ser ju att de rutinerade spelarna i Malmö kliver fram mer nu, och jag ska också ta mitt ansvar. Jag vill gå i bräschen i situationer som handlar om att vinna matchen, klargör han.

Fast Joakim Larsson är också inne på att det kan bli mycket tid på bänken:

– I första hand handlar det om att stötta Viktor Rhodin, men jag känner mig också i form för att kunna bidra igen. Det kommer bli en kul match, säger han.

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..