13_elin_hallagard_1920

PROFIL HALLAGÅRD

Elin Hallagård
Ålder: 29 år.
Roll i Sävehof: Niometersspelare i A-laget.

Det var inte tänkt att Elin Hallagård skulle trä matchtröjan över huvudet den här säsongen. Hon blev mamma dagen innan julafton, men en bra graviditet och förlossning, fri från komplikationer, i kombination med sug efter handboll igen ändrade förutsättningarna.

– Jag har hela tiden varit ödmjuk inför comebacken. Jag vet att andra fått det tufft och egentligen tänkte jag mer på nästa säsong än den här, berättar hon.

Men Elin Hallagård är lättad över hur bra det gått, fast säger samtidigt att hon inte alls är tillbaka på samma nivå som tidigare.

– Nä, absolut inte. Det tar ett tag att komma tillbaka. Det värsta är tajmingen. Jag är inte tillräckligt kvick och jag har tappat lite av modet att slänga mig in i en del situationer. Jag är lite feg, säger hon.

Men fegheten har inget med rädsla att göra. Det är mer en mental spätt som Elin känner igen från stunden då hon kom tillbaka från en korsbandsskada för tre år sedan.

– Men det är väldigt skönt att vara tillbaka även om jag inte får så mycket speltid. Jag är glad för det jag får och måste ta tillvara de stunderna.

Elin Hallagård hoppas att Sävehof kan avgöra kvartsfinalen redan i den här matchen. Hon har varit i Boden tillräckligt många gånger under säsongen. Det var där hon gjorde sin comeback i slutet av SHE. I tisdags var hon också i Boden men fick ingen speltid.

– Vi behöver hålla oss till den taktik vi bestämt, fortsätta som vi spelade framför allt i andra halvlek senast. Bodens vassaste hot är skyttet, så får vi träff i vårt försvarsspel ska vi kunna vinna, säger Elin Hallagård.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..